CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Mamak Belediyesi'ndeki usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarını Meclis gündemine taşıdı. “Bu iddialar CHP’li bir belediye hakkında olsa hemen harekete geçilir, havuz medyası eliyle de yer yerinden oynatılırdı” diyen Hakverdi, "31 Mart 2019 yerel seçimlerinden bugüne Mamak Belediyesi’nde herhangi bir inceleme yapılmış mıdır?" diye sordu.

AKP’li Mamak Belediye Meclis üyesi Esra Yılmaz'ın, dün çektiği bir video ile belediyede usulsüzlük ve yolsuzluk tespit ettiğini, belediye personelince küfürlere ve şiddete maruz kaldığını açıklaması üzerine; CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Hakverdi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde şu soruların cevaplanmasını istedi:

"MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ Mİ?" 

"Mamak Belediyesi Meclis üyesi Esra Yılmaz açıklamalarında; 'Belediyede yolsuzluk ve usulsüzlük tespit ettiğini' kendisine 'Sinkaflı küfredilip şiddete uğradığını' beyan etmiştir. Bu açıklamalar ve ciddi iddialar sonrası Mamak Belediyesi’nde incelemeler yapmak üzere tarafınızdan müfettiş görevlendirilmiş midir? 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden bugüne Bakanlığınızca görevlendirilen müfettişlerce Mamak Belediyesi’nde herhangi bir inceleme yapılmış mıdır? Yapılmışsa müfettişlerin önerileri sonrasında açılmış bir soruşturma bulunmakta mıdır?"

"BU İDDİALAR CHP’Lİ BİR BELEDİYEDE OLSA YER YERİNDEN OYNARDI"

AKP’li Meclis üyesi Yılmaz’ın iddialarının çok ciddi olduğunu ve bu iddiaların mutlaka kapsamlı şekilde araştırılması gerektiğini belirten Hakverdi, önergesinde şu değerlendirmeyi yaptı:

“En küçük iddialarda dahi CHP’li belediyelere müfettiş gönderen ve sonrasında soruşturma başlatan iktidar, Mamak Belediyesi’nde yaşananlarla ilgili sessiz kalıyor. Bu iddialar CHP’li bir belediye hakkında olsa hemen harekete geçilir, havuz medyası eliyle de yer yerinden oynatılırdı. Görülen o ki iktidar, kendi partisinde yaşanan yolsuzluk, küfür ve şiddetin üzerini örtmeye çalışıyor. Seçildiği günden beri Mamak halkına hizmet etmek yerine, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini engellemeye çalışan Murat Köse’nin hakkında henüz bir işlem yapılmaması adalet duygusunu derinden sarstığı gibi iktidarın iki yüzlü tavrını da ortaya koymaktadır.”

 

Kaynak: anka