CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli’de çiftçiyi ziyaret etti; buğdayların sulanmadığı için zamanından önce sarardığını, başakların buğday vermediğini tespit etti. Çiftçinin dertli olduğunu dile getiren Karaca, "Eğer 10 gün içinde pamuk ekilecek alanlar sulanmazsa, pamuk üreticileri zora düşecek. Buğday üreticilerimizin hali perişan” dedi. Çiftçi ise “Zamanında sulansaydı bir ton yapardı. Dörtte biri oranında düştü” diye konuştu.

CHP'li Biçer Karaca, Denizli Sarayköy Ovası'nda çiftçiyi ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Biçer Karaca, tarlalara su verilmemesine dikkat çekti, şunları söyledi:

"Denizli'nin en kaliteli pamuk tarlaları buradadır. Ovanın hala pamuk ekimi için ilk suyu sulanmadı. İlk su verilmediği için tarlalara pamuk ekilemedi. Eğer 10 gün içinde pamuk ekilecek alanlar sulanmazsa, pamuk üreticileri zora düşecek. Buğday üreticilerimizin hali perişan."

"CHP'Lİ VEKİL GELECEĞİNİ DUYUNCA SU VERMEYE KARAR VERDİLER"

Biçer Karaca, çiftçi ziyaretleri duyulunca, "Cumartesi su verilecek" diye anons geçildiğini belirterek, "Neden CHP'li vekil geleceğini duyunca suyu vermeye karar verdiniz? Bu çiftçiler hesabını size sandıkta soracak" dedi.

"DÖRTTE BİR ORANINDA DÜŞTÜ"

Ziyaret sırasında bir çiftçi, buğdayın dekar masrafından dert yanarak, şöyle konuştu:

"Dekarda ortalamam 4 yıldan beri 850-900 kilogram. Dörtte biri oranında düştü. Şu anda buğdayın bir dekar masrafı 500 lira. Mazot paranı ödeyemezsin bırak mazotu, biçer parasını ödeyemezsin. Zamanında sulansaydı bir ton yapardı."

"BAKANLIK SÖZÜNÜ YERİNE GETİRMİYOR"

Başka bir çiftçi, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Mazota, buğdaya 220 lira destek vereceğini ancak 100 lira çıktığını" söyleyerek, "Bakanlık sözünü yerine getirmiyor" dedi.

"BİZİ DOYURMUYOR"

Çiftçi, "Biçer Karaca’nın Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin 'çiftçilerimiz halinden memnun' açıklamasını hatırlatmasına, "Bizi doyurmuyor. Gübrenin kilosu 70 kuruşken şu anda 180 kuruş. En ucuzu gübre" sözleriyle karşılık verdi.

"KENDİ KAYNAKLARIMIZLA SU ÇEKTİK"

Belediyenin "Su sorununuz çözülmüştür" açıklamasını "müjde" olarak verdiğini ancak sonuç alamadıklarını belirten çiftçi, şu sözlerle eleştirdi:

"Mevcut iktidar ve belediye başkanı, 'su sorunuz çözülmüştür' açıklaması yapıp müjde olarak verdi. Sulama sezonu başladığında mevcut kaynaklardan kanalınıza su girecektir diyerek hem sosyal medyadan hem kendileri tebliğ etmiştir. Biz kendi kaynaklarımızla su çektik."

"DÖRTTE BİR ORANINDA DÜŞTÜ"

Başka bir çiftçi, buğdayın dekar masrafından dert yanarak, şöyle konuştu:

"Dekarda ortalamam 4 yıldan beri 850-900 kilogram. Dörtte biri oranında düştü. Şu anda buğdayın bir dekar masrafı 500 lira. Mazot paranı ödeyemezsin bırak mazotu, biçer parasını ödeyemezsin. Zamanında sulansaydı bir ton yapardı."

Kaynak: anka