CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı, “YaşamHak Projesi kapsamında; barolar, tabip odaları, mali müşavirler odalarının yanı sıra ticaret ve sanayi odaları ile de protokol imzalıyor. Bugüne kadar 49 protokol imzalayan CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı, 50. protokolünü Artvin Ticaret ve Sanayi Odası ile imzaladı. Artvin Ticaret ve Sanayi Odası ile imzalanan protokol aracılığıyla şiddet mağduru kadınlara istihdam ve çocuklarına da eğitim bursu için destek verilecek.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, projeye ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Nazlıaka, “Şiddet mağduru kadınlara ücretsiz hukuki destek, psikolojik danışmanlık hizmeti, barınma imkânı, sosyal güvenlik mevzuatı, iş kanunu ve vergi mevzuatı konularında destek vermenin yanı sıra ticaret ve sanayi odaları ile imzalanan protokoller aracılığıyla istihdam ve burs desteği sunuyoruz” dedi.

ANNEYE İSTİHDAM, ÇOCUĞA BURS

Nazlıaka, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası ile imzalanan protokolün içeriğine ilişkin şu bilgileri aktardı:

“YaşamHak projemiz kapsamında 444 82 85 numaralı hattımızı arayan kadınlar, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Hakları Komisyonu tarafından işverenler ile buluşturulacak, bu sayede iş desteği verilecek. Kadınların iş kurması için gerekli eğitimler verilecek. Şiddet mağduru çocuklara ise eğitim ve burs desteği sağlanacak.”

PROTOKOLLER GÜCÜMÜZE GÜÇ KATIYOR

YaşamHak projesi kapsamında bugüne kadar 50 protokol imzaladıklarını belirten Nazlıaka, şu değerlendirmeyi yaptı:

“27 baro, 19 tabip odası, 3 ticaret ve sanayi odası ile 1 mali müşavirler odası ile protokol imzaladık. Ayrıca 81 ili kapsayacak şekilde Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği (PDR) ile protokolümüz bulunuyor. Bu protokoller gücümüze güç katıyor. Bu güçle 2 binden fazla kadının hayatına birebir dokunduk. 444 82 85 numaralı hattımız ile bize ulaşan şiddet mağduru kadınlara dokunmaya devam ediyoruz. Bu kız kardeşlerimize ‘yalnız değilsin, biz varız’ demeye devam edeceğiz”

 

Kaynak: anka