CEVAHİR TOPALOĞLU

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, memleketi Güneysu ilçesinde eleştirdi. Elektriğe ve doğalgaza yapılan son zamları anımsatan Deniz, “İlk seçimde vatandaş, Erdoğan’a bunun hesabını soracak” dedi.

Erdoğan’ın memleketi Güneysu’da CHP İlçe Başkanlığı binası önünde basın toplantısı düzenleyen Deniz, üst üste yaşanan zamların çay üreticisini de olumsuz etkilediğini söyledi.

Yaş çay alım fiyatına yapılan yüzde 17.8 zammın, daha üretici çay parasını cebine koymadan yüzde 22’yi bulan son zamlarla geri alındığını vurgulayan Deniz, “İlk seçimde vatandaş, Erdoğan’a bunun hesabını soracak” dedi. Deniz, şöyle konuştu:

“Elektriğe 3,5 yılda yapılan toplam zam, yüzde 122 oldu. Sesimizi yükseltmek zorundayız. Bugün itiraz etmezsek yarın daha büyük zamlarla karşı karşıya geleceğiz. 2002 yılında yurttaşların toplam kredi borçları 6 milyarken şimdi 700 milyara çıktı. Artık çocuklarımıza bırakacak bir miras kalmadı. Onlara, ödeyecekleri borç bırakıyoruz. Hepimiz yoksullaşıyoruz. Sadece sermaye sınıfına daha ucuz elektrik gidiyor. Ama vatandaşlara, emeklilere, asgari ücretle geçinenlere, sigortalılara daha pahalı elektrik veriliyor. Giderek yoksullaştıran bir sistemle karşı karşıyayız.”

 

Kaynak: anka