CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı başkanlığındaki heyetin Kuzey Irak'taki "çalışma ziyareti" devam ediyor. Heyet, Erbil'de Bölgesel Yönetim Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakan ve Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf’u ziyaret etti ve Goran Hareketi temsilcileri ile de görüştü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı başkanlığındaki heyet, Kuzey Irak'taki "çalışma ziyaretinin" üçüncü gününde Bölgesel Yönetim Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakan ve Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf’u ziyaret etti ve Goran Hareketi temsilcileri ile bir araya geldi. Heyette Salıcı'ya, Dış Politika Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek, Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken ile Enver Ömür Polat eşlik etti.

Goran Hareketi ziyaretinde, Bölgesel Yönetim Başkan Yardımcısı Mustafa Seyit Kadir, Goran Hareketi yönetiminden Birzu Mecid ve diğer yetkililer ile görüşüldü. Görüşmede, "Bölge barışı konusunda görüş alışverişinde bulunulduğu" belirtildi. 

"BÜTÜN PARTİLER TÜRKMENLERE SAHİP ÇIKMALI"

Heyetin ITC Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf ziyaretinde Salıcı, "CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını ileterek, Irak Türkmenlerinin daha iyi koşullarda yaşamaları; siyasette, ticarette ve ekonomik hayatta Kürt ve Araplarla birlikte eşit koşullarda toplumsal barışın bir parçası olmaları gerektiğini" söyledi. Salıcı, "Türkiye’de bütün siyasi partilerin ve kamuoyunun, Irak Türkmeni kardeşlerimize sahip çıkması ve huzur içinde yaşamalarını sağlayacak bakış açısı ile davranmalarını istiyoruz” dedi.

 

Kaynak: anka