CHP Ekonomi ve Esnaf Masası heyeti Muş’ta. Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “İşsizlik geçen seneye göre 622 bin kişi artmış. Korkunç bir işsizlik var. Ülkede az düşünüp çok konuşan bir yönetim var” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da “Son 5 ayda 40 bin esnaf kepenk kapattı. Pandeminin başından 2021 mayıs ayına kadar kapana iş yeri sayısı 140 bine yükseldi” sözleriyle iktidarı eleştirdi.

CHP Ekonomi ve Esnaf Masası üyesi milletvekilleri bölge ziyaretleri kapsamında Bitlis’ten sonra Muş’a geldi. Heyet, CHP İl Başkanı, İYİ Parti İl Başkanı, DEVA Partisi İl Başkanı, Gelecek Partisi İl Başkanı, Sendika temsilcileri ve CHP parti temsilcileriyle basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Ekonomi Masası Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, “Ekonomide çok büyük sıkıntılar var. İşsizlik rakamları açıklanmış. Geçen seneye göre 622 bin kişi artmış. 2018’den bu yana milli gelirimiz 80 milyar dolar düşmüş” dedi ve şunları söyledi:

“ÜLKEDE AZ DÜŞÜNÜP ÇOK KONUŞAN BİR YÖNETİM VAR”

“İş başındaki hükümetin ortada ne olup bittiğinden haberi yok. Muhalefet olarak önerilerde bulunmak zorunda kalıyoruz. Muş’ta sadece 5 tane fabrika var. Muşlular çok üzgün, dargın. Muş’a doğru düzgün bir turizm yatırımı gelmiyor. Niye burası üvey evlat muamelesi görüyor? Pandemi yönetiminde, devlet yönetiminde, ekonomi yönetiminde üst üste gelen krizler ciddi bir buhrana dönüştü. Ülkede az düşünüp çok konuşan bir yönetim var. Şahsım Hükümetinin başı aç varsa siz doyurun diyor, kalk o zaman oradan gör nasıl doyuruyoruz, senin aldıklarını halka nasıl geri veriyoruz...”

“FOSEPTİK PATLAMIŞ, KOKUYU BİR TEK SARAY DUYMUYOR”

Esnaf Masası Başkanı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da “5 ayda 40 bin esnaf kepenk kapattı. Pandeminin başlangıcından 2021 mayıs ayına kadar kapanan iş yeri sayısı 140 bine yükseldi. Adeta bir foseptik patlamış bu kokuyu duymayan bir tek Saray var. Ülke devlet-mafya ittifakıyla yönetiliyor” dedi ve şu sözlerle iktidara seslendi:

“Mutlaka halk sağlığı dikkate alınarak iş yerleri açılmalı ve esnafa aşıda öncelik verilmeli, kirada stopaja son verilmeli, esnafın borçları ertelenmeli, bankalara olan kredi borçları faizsiz ertelenmeli, esnafın kredi kartı borçları da ertelenmelidir. Esnafın düşmanı olan yedi kollu canavar dediğimiz üç harfli marketlere de bir düzenleme getirilmelidir. Esnaf yok olmak üzere. Esnafa verilen kredi faizi yüzde 7,5 idi şimdi yüzde 17 oldu, buna nefes kredisi diyorlar ama nefes almama kredisi olarak değerlendirilebilir. Üretim bittikçe, yolsuzluklar arttıkça, ranta dayalı ekonomi devam ettikçe üretim duruyor açlık artıyor. ‘Açları siz doyurun’ demiş adeta dalga geçiyor, sokaktan habersiz bir iktidarla karşı karşıtayız. O koltuktan kalk biz doyuralım. 20 milyon kişi sosyal yardımlardan para alıyor. 3 milyon 300 bin işçi asgari ücretin altında geçimini sağlamaya çalışıyor. İşsiz sayısı 10 milyonu geçti dünyada 106 ülkeden daha fazla işsizimiz var. Enflasyonun yüzde 17 açıklandığı ülkede herkes biliyor ki yüzde 17’nin üzerinde. Halkın bankalara borcu 900 milyar TL. Faizde dünya 7. si enflasyonda dünya 14.süyüz. Devleti yönetenler adeta devleti babalarının çiftliği gibi yönetiyorlar. Devlette tek maaş alan bürokrat yok. Utanma duygusu yok oldu. TRT başkanı çift maaş alır da yardımcısı durur mu, 7 sülalesini TRT’ye sokmuş. Adeta bir foseptik patlamış bu kokuyu duymayan bir tek saray var. Ülke devlet- mafya ittifakıyla yönetiliyor.”

 

Kaynak: anka