TUĞÇE BİÇER

CHP Doğu Masası Heyeti bugün Muş’ta. Üye katılım töreninde konuşan Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “Siz bu yoğun katılımla önümüzdeki dönem Türkiye’nin siyasi geleceğine CHP ile birlikte nasıl bir müdahalede bulunacağınızı gösterdiniz. Bu iktidarın gidiş biletini siz bugün burada Muş’ta kesmiş oluyorsunuz” dedi.

CHP Doğu Masası heyeti bölge ziyaretleri kapsamında Hakkari’nin ardından bugün Muş’ta. Bölge halkının yoğun katılımıyla partiye yeni üye olanlar için tören düzenlendi. Atatürk Çocuk Parkı’nda yapılan törende renkli anlar da yaşandı. CHP’nin Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Salıcı, bölge illerinin başkanları, parti üyeleri ve diğer partililer halay çekerek yeni üyelerin katılımını kutladılar.  Törene Adana Milletvekili Orhan Sümer ile Parti Meclisi Üyeleri Nevaf Bilek ve Devrim Barış Çelik de katıldı.

Törende konuşan Salıcı, “Biz Muş’a hoş geldik, siz CHP’ye hoş geldiniz. Siz bu yoğun katılımla önümüzdeki dönem Türkiye’nin siyasi geleceğine CHP ile birlikte nasıl bir müdahalede bulunacağınızı gösterdiniz” dedi. Salıcı’nın konuşmasında dikkat çeken noktalar şöyle:

BU İKTİDAR TÜRKİYE’Yİ YÖNETEMİYOR: Bu iktidar yoruldu, yanlış yollara saptı, ağır sorunlar oluşmasına neden oldu. Bu iktidar Türkiye’yi yönetemiyor. Bu iktidarın gidiş biletini siz bugün burada Muş’ta kesmiş oluyorsunuz. Bugün burada oldukça fazla sayıda genç kardeşimiz var. Bu genç kardeşlerimizin geleceğe umutla bakmasını sağlayamıyor bu iktidar.

SEÇİM NE KADAR ERKEN OLURSA TÜRKİYE İSTİKRARSIZLIKTAN KURTULUR: Türkiye’nin hep birlikte sizlerle, bizlere, Edirne’deki Hakkari’deki, Şırnak’taki, İzmir’deki yurttaşlarımızla beraber kendi geleceğini tekrardan belirleme ve iktidarı değiştirme ihtiyacı ortaya çıkmış durumda. Hep beraber bu iktidar değişimini gerçekleştireceğiz. Seçim 2023’te olur diyorlar. Biz biliyoruz ki bu ülkenin bir erken seçime ihtiyacı var. Erken seçim ne kadar erken olursa, Türkiye şu anda içinde bulunduğu bu istikrarsızlıktan sıkıntılardan o kadar hızlı kurtulur.

VATANDAŞINA İYİ GÖZLE BAKMAZSA VATANDAŞ SENİ DEĞİŞTİRİR KARDEŞİM: 31 Mart’ta bir kırılma oldu. 83 milyon vatandaş gördü ki AKP sandıkta seçim kaybediyor. İkinci seçimde beğenilmeyen 14 bin oy fark 800 bine çıkıyor, bir daha kaybediyor. İyi şeyler yapmaz, vatandaşına iyi gözle bakmazsan sen Saray’da yaşar, vatandaşını gecekonduya mahkum edersen vatandaş seni değiştirir kardeşim. Bu değişimi gerçekleştirecek güç halktır. Onlar halkın gücünü ilk defa bu kadar açık bu kadar net şekilde son yerel seçimlerde gördüler. 31 Mart seçimlerinden sonra Türkiye’de siyasetin değişebileceği, demokratik yollardan dönüşebileceği duygusu güç kazandı. Bizim yapmamız gereken bu ülkenin demokrasisini büyütmek, güçlendirmek bu ülkenin zenginliklerini artırmak. 

ONLAR RAHATSIZ OLSA DA BÜTÜN DOĞUYU DOLAŞACAĞIZ: CHP Doğu Masası kurdu. Dedik ki, “Bizim Doğu’da bir süredir oyumuz az”. Potansiyelimiz var ama ona erişemiyoruz. Daha sık gitmemiz lazım, sizlerle daha sık buluşmamız lazım. Sizin sorunlarınızı milletvekillerimiz daha gür şekilde dile getirmesi lazım. Beyefendi rahatsız oldu. Biz onlar rahatsız olsa da olmasa da bütün Doğu ve Güneydoğuyu, Maraş’tan Ardahan’a 24 ilimizi dolaşacağız, esnafı, emekçiyi, emekliyi, gencimizi dinleyeceğiz dertlerini dile getireceğiz. CHP’yi bundan sonra bölgede daha sık göreceksiniz. Bizim il ilçe başkanlarımız çalışıyor. Evet belediyemiz yok, önümüzdeki dönem, İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin Belediyeleri nasıl vatandaşa hizmet veriyorsa size de sosyal demokrat belediyecilik çerçevesinde hizmet verebilsinler diye onları göreve getirirseniz onlar da size gereken hizmeti yapacak.

KÜRT SORUNUNU DEMOKRATİK YOLLARDAN ÇÖZMEK CHP’NİN SORUMLULUĞUNDADIR: Biz bundan sonra daha fazla sizlerle beraber olacağız. Biz Doğu’da sizlerle buluştuğumuza Kürt sorunu ile ilgili ne diyorsunuz diyorlar. Kürt sorunu var m? Kürt sorunu var arkadaşlar. Kürt sorununu demokratik yollardan, Türkiye’nin birlik berberliği içinde demokrasiyi genişleterek demokrasi çerçevesinde çözmek de CHP’nin sorumluluğundadır.  Biz Kürt sorununu çözeceğiz. Bu konuda da iddialıyız. Biz senin yaşadığın hayatla İstanbul, Ankara’da yaşanan hayatı ekonomik, sosyal, siyasal, demokrasi açısından da eşitlemeye bu eşitliği sağlamaya mecburuz. Türkiye’nin önünü açacak, Türkiye’yi zenginleştirecek, birbirimize sevgiyle bakmamıza neden olacak bir gelecek kurmamız lazım. Başörtülü ile başı açık olanı ayırmayacak kimse. Alevi ile Sünni’yi ayırmayacak kimse. Türk ile Kürt’ü ayırmayacak kimse. Hep beraber bu ülkenin zenginliklerini beraber bölüşeceğiz. Bu ülkeyi beraber yöneteceğiz. CHP size bunun sözünü veriyor.

Görüntü Dökümü:

Oğuz Kaan Salıcı konuşması Salıcı ve partililerin halay çekmesi (15.20)

 

Kaynak: anka