CHP Adana’da “Tarımda İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu çalıştay düzenleyecek. Çalıştayın moderatörü CHP Tarım Politikalarından sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Orhan Sarıbal tarımsal sorunları ve çözümlerinin ele alınarak bir rapor hazırlayacaklarını söyledi.

CHP Adana'da “Tarımda İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri” adlı çalıştay düzenleyecek. CHP Bursa Milletvekili, Tarım Politikalarından sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Orhan Sarıbal CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut’un da yer alacağı çalıştaya Ziraat Mühendisleri Odası, akademisyenler, üreticiler, sivil toplum kuruluşları ve meslek birlikleri katılacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 16 Haziran da gerçekleştirilecek olan çalıştay bir gün sürecek. Konuyla ilgili ANKA’ya değerlendirmelerde bulunan CHP’li Sarıbal, çalıştayda Türkiye’de tarımsal istihdamda yaşanan sorunlar, tarımda işsizlik, mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarının ele alınacağını söyledi.

Sarıbal, “Tarımın var olan potansiyeli, işsizliğe etkilerini ve gelecekte mühendisine, mevsimlik tarım işçisine nasıl bir yaşam ortamı hazırlayacağımıza dair, bilimsel ve kamu kurumları ve sivil toplum örgütleriyle çalışma yapıp kamuoyuna rapor halinde bunu sunacağız” dedi.  

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut ise, “Bereketli topraklarda bir yılda üç ürün alınabilen bölgede üreticilerimiz çok büyük sıkıntı çekiyor. Tarım, uygulanan yanlış politikalarla bitmiş bitirilme noktasına gelmiş. Dolayısıyla biz bu anlamda uzman kadrolarımızla plan ve projelerindeki sorunları biliyor, yerinde çözüyoruz” dedi.

 

Kaynak: anka