HABER: ABDULLAH ÇELEBİ - KAMERA: KERİM UĞUR

İzmir Çiğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde görevli 3 personel, parkta buldukları içerisinde 3 çeyrek altın ve 300 TL olan çantayı sahibine ulaştırdı. Çantasının bulunmasıyla büyük sevinç yaşayan 2 çocuk annesi Müslime Akmazkoç, "Eskiyen çamaşır makinemi değiştirebilmek için 1 yıldır para biriktiriyordum. Kötü niyetli kişiler bulsa çantam asla geri gelmezdi" dedi. Personele örnek hareketlerinden dolayı teşekkür eden Çiğli Belediye Başkanı CHP'li Utku Gümrükçü ise "Alın terinin kıymetini bilen arkadaşlarımız. Umarım bu dayanışma ve güzellik her yere yayılır" diye konuştu.

İzmir'in Çiğli ilçesine 'İnsanlık ölmemiş' dedirten bir olay yaşandı. Çiğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde görevli Erdal Tek, önceki gün çöp konteynerlerini boşalttıkları Maltepe Mahallesi'ndeki parkta bank üzerinde çanta olduğunu fark etti. Erdal Tek, çantayı alıp mesai arkadaşları Cengiz Pekgöz ile Sinan Gülmez'e gösterdi. Çantanın unutulduğunu anlayan 3 personel, etrafta da kimseyi bulamayınca Çiğli Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Polis, tutanak tutup teslim aldığı çantanın Maltepe Mahallesi'nde ikamet eden 2 çocuk annesi Müslime Akmazkoç'a ait olduğunu belirledi. İçerisinde 3 çeyrek altın ve yaklaşık 300 TL para olan çanta telefonla ulaşılan Müslime Akmazkoç'a teslim edildi.

"1 YILDIR ARTIRDIĞIM PARAYDI"

Çantasına kavuşan Müslime Akmazkoç, yaşadığı sevinci ANKA Haber Ajansı'na anlattı. Özel gereksinimli çocuk eğitmeni olan Akmazkoç, eskiyen çamaşır makinesini değiştirmek için yaklaşık 1 yıldır para biriktirdiğini belirterek şunları söyledi:

"Çantamda 3 çeyrek altın ve 300 TL para vardı. 4 yaşındaki oğlum Ömer'in bayram harçlığı bile o çantanın içindeydi. O gün eşim ve çocuklarla dışarı çıktık, parkta oyalandık. Eşyalarımızı bebek arabasına koyup eve geçtik. Çanta burada kalmış. Sabah işe gitmeden önce polis tarafından arandım. 'Çantanız kaybolmuş, şu an bizde" dediler. Çok şaşırdım ve çantamın evde olmadığını o an anladım. Eşim bebek arabasına koydu diye hiç bakmamıştım. Çiğli Belediyesi temizlik işleri personeli emniyete teslim etmiş. Çok teşekkür ederim onlara. Kötü niyetli birileri bulsa asla çantam bana ulaşmazdı. Günümüz şartlarında iyi denebilecek bir para. Bizim toplumumuzda yaptığın iyiliği sakla, göze sokma diye söylenir. Ben bu iyiliğin örnek teşkil etmesi açısından önemli olduğunu düşünüyorum. O çantada bir yıldır bütçemden artırdığım paralar vardı. Artık çamaşır makinemi alabileceğim."

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ: BU DAYANIŞMA YAYILSIN

Çiğli Belediye Başkanı CHP'li Utku Gümrükçü de çantanın sahibine ulaştırılmasını sağlayan personele örnek davranışlarından dolayı teşekkür etti. Başkan Gümrükçü, "Arkadaşlar alın terinin kıymetini bilen insanlar. Olası bir kayıpta vatandaşın ne kaybettiğini yüreklerinde hisseden arkadaşlar. Bir cüzdan bulmuşlar. İçinde altın ve para var. Onu hemen karakola iletmişler. Gün içerisinde sahibi bulundu. Bu dayanışma ve güzelliğin her yere yayılmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

"İHTİYAÇ SAHİBİ BİR İNSANMIŞ"

Çantayı fark eden personel olan 17 yıllık belediye personeli Cengiz Pekgöz, "Çöp konteynerine yaklaşmıştık. O sırada çantayı fark ettim. Adres var mı diye içerisine baktık. Bulamayınca çantayı emniyete götürdük. İhtiyaç sahibi bir insanmış. Onun için iyi oldu. 7-8 sene önce de böyle bir durum başıma gelmişti. 3 tane bilezik, 1 reşat altını ve 1 cumhuriyet altını çıkmıştı. Onu da sahibine teslim etmiştik" dedi.

MESAJLA TEŞEKKÜR ETTİ

Diğer personellerden Sinan Gülmez, "Böyle bir mutluluğa vesile olduğumuz için çok sevinçliyiz" derken, çantanın sahibi Müslime Akmazkoç'un kendilerine duygu yüklü bir mesajla teşekkür ettiğini söyleyen Erdal Tek ise "Çamaşır makinesi alabilmek için biriktiriyormuş, iyi ki bize denk geldi. Çok mutluyuz, gururlandık" diye konuştu. .

 

Görüntü Dökümü

Çantasını kaybeden Müslime Akmazkoç'tan detay görüntü Müslime Akmazkoç ile Röp. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü Röp. Temizlik İşçisi Cengiz Pekgöz Röp. Temizlik İşçisi Sinan Gülmez Röp. Temizlik İşçisi Erdal Tek Röp. Çiğli Belediyesi ve İşçilerden detay görüntü
Kaynak: anka