Sosyal medyada bugün Afganistanlı göçmenlere ait olduğu iddia edilen bir görüntü tepki çekti. Özel güvenlik görevlisinin Şanlıurfa Göç İdaresi önünde toplanan göçmenlere uyguladığı şiddeti gösteren görüntünün, Afganistanlı değil Suriyeli göçmenlere ait olduğu ve 14 Haziran’da çekildiği ortaya çıktı.

Söz konusu görüntünün, pek çok Twitter kullanıcısı tarafından "Afgan göçmenlere ait" olduğu ve bugün çekildiği ifade edildi.

Ancak yapılan araştırma üzerine söz konusu görüntünün Afganistanlı göçmenlere değil Suriyeli göçmenlere ait olduğu; bugün değil 14 Haziran’da çekildiği anlaşıldı.

Görüntüde, Şanlıurfa Göç İdaresi önünde toplanan ve kayıt işlemi için sıra bekleyen Suriyeli sığınmacılar arasında gerginlik yaşandığı; bir güvenlik görevlisinin bu kişilere şiddet kullanarak müdahale ettiği; göçmenlerin bu duruma tepki gösterdiği görülüyor.

PERSONEL HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILMIŞ

ANKA Haber Ajansı'nın edindiği bilgiye göre; olayın ardından göçmenlere müdahale eden personel hakkında işlem başlatıldı. Valilik kaynakları konu ile ilgili incelemelerin sürdüğünü bildirdi.

 

Kaynak: anka