Büro Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Büro-İş) Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, kamu çalışanlarına ve emeklilere yapılan maaş zammın, elektrik ile doğalgaza yapılan yeni zamlar ile yeterli olmadığını belirterek, "Pazar filelerimiz doyumluk değil, tadımlık oldu" dedi.

Büro-İş üyesi kamu çalışanları, sendika binası önünde maaş zamlarının yetersizliği ve elektrik ile doğalgaza yapılan zamları protesto etti. Üyeler, ellerinde yarısı boş filelerle "İnsanca yaşamak bizim de hakkımız" sloganı attı. Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, "Eriyen maaşlar ile karpuzu bütün değil dilim dilim. Meyveyi kilo ile değil tane tane, ekmeği tam değil yarım almaya başladık. Pazar filelerimiz doyumluk değil tadımlık oldu" dedi. 

"ÖĞRETMEN EMEKLİ İKRAMİYESİYLE YERLİ OTOMOBİL BİLE ALAMAZ"

Hamzaçebi, "37 yıllık üniversite mezunu bir memurun, hatta bir öğretmenin yeni zamla maaşı 5.765 TL civarındadır. Bugün emekli olsa 150.000 TL civarında ikramiye alır. Bu ikramiye ile bırakın bir ev almayı yerli bir otomobil bile alamaz" diye konuştu. Birçok yerden maaş alanlara da tepki gösteren Hamzaçebi, "Bu sömürü, yandaş ve talan düzeninde bir diploması bile olmayıp kamu kurumlarında yönetim kurulu üyeliği yapan bazı vasıfsız kimseler 5-10 yerden aylık toplamda 150.000 TL maaş alıp arpalanmaya devam etmektedir. Kamu emekçileri sefalete mahkûm edilmiştir" dedi. Hamzaçebi’nin açıklaması şöyle:

"TRT PAYINDAN KAPLAN GÖRÜNÜMLÜ SIRTLANLARA MAAŞ ÖDENMESİNİ KABUL ETMİYORUZ"

"Asgari ücretle hayatta kalmaya çalışan insanların elektrik faturasına yansıtılan TRT payından, terör seviciliği yapan Kaplan görünümlü sırtlanlara, gazel okumaktan başka hiçbir vasfı olmayan sözde gazetecilere binlerce lira maaş ödenmesini kabul etmiyoruz, hakkımızı da helal etmiyoruz. En düşük memur maaşı ile en yüksek memur maaşı arasındaki makasın fazla açılmaması adına oransal memura en az 2.750 TL seyyanen zam yapılması gerekmektedir. Asgari ücret vergi dışı bırakılmalı, bu tutar diğer emekçilerin gelir vergisinden istisna edilmeli. Yüzde 5 vergi indirimi ücret geliri elde eden emekçilere de uygulanmalı ve düşük ücret geliri elde edenler için vergi oranı yüzde 10’da sabitlenmelidir.”

 

Kaynak: anka