Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Sözcüsü Emre Polat, Lozan Barış Antlaşması'nda gizli madde olduğuna yönelik iddialarla ilgili, "Sayın Cumhurbaşkanı'na soruyorum: Lozan'da madenlerle ilgili gizli bir madde var mıdır? Lütfen açıklayın. Bunu başta sizin seçmeniniz merak ediyor. Bu yalanla herkes bir şeyler konuşuyor. Halkımız biran evvel bu yalandan kurtulmalı. Çünkü Lozan'da hiçbir gizli madde yok" dedi.

Emre Polat, Lozan Barış Antlaşması'nda gizli maddelerin olduğu ve bu yüzden 2023 yılına kadar madenlerin çıkarılamadığı iddialarına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı. Polat, açıklamasında şunları kaydetti: 

“Peki biz petrol çıkarıyoruz, kömür çıkarıyoruz, ha bire ‘Doğal gaz bulduk’ diyoruz; bunları nasıl yaptık? Hiç kimse burasını sorgulamıyor. Birilerinin işine geliyor. Ben buradan Sayın Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum. Bu artık bir devlet meselesi haline gelmiştir. BTP Sözcüsü olarak, devletin başındaki isim olan Sayın Cumhurbaşkanı'na soruyorum: Lozan'da gizli bir madde var mıdır? Lütfen açıklayın. Zaten madde gizli ise içeriğini değil ama olup olmadığını lütfen açıklayın. Çünkü bunu başta sizin seçmeniniz merak ediyor. Bu yalanla herkes bir şeyler konuşuyor. O yüzden sayın Cumhurbaşkanı'ndan ‘Lozan'da gizli madde var mı, yok mu' sorusuna cevap vermesini istiyoruz.”

Kaynak: anka