Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Lozan Barış Antlaşması'nın 98. yıl dönümünde, “Lozan, cephede Türk’ün tokadını yiyenlerin bir hezimeti, Türk milletinin ise büyük bir başarısıdır” dedi. BTP Genel Başkanı, “Lozan’daki gizli madde nedeniyle madenlerimizi işletemiyoruz” iddiasının da işgalciler ve yerli işbirlikçileri tarafından üretilen profesyonel bir yalan olduğunu söyledi.

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, 24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanan Lozan Barış Antlaşması'nın 98. yıl dönümü için yayınladığı mesajda, "Üzerinden bir asır geçmesine rağmen Lozan’ın hala birileri tarafından hedef alındığını üzüntüyle takip etmekteyiz" dedi.

Baş'ın açıklamaları şöyle:

"GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ"

"Şanlı bayrağımız altında özgürce yaşayabilmemizi sağlayan adımların ardı ardına atıldığı tarihi günlerin yıl dönümlerindeyiz. Önceki gün milli mücadelenin mihenk taşı olan, 'Manda ve himaye kabul edilemez' ilkesinin hafızalara ve gönüllere kazındığı Erzurum Kongresi’nin ve yine Hatay’ın anavatana katılışının yıl dönümüydü. Bugün ise bağımsızlığımızın uluslararası düzeyde tescillendiği Lozan Barış Antlaşması’nın yıl dönümü. Bugün hala o diplomatik başarı sayesinde ve çerçevesinde varlığımızı sürdürmekteyiz. Bu bakımdan müzakereleri baştan sona büyük bir titizlikle takip eden ve her aşamasında İsmet İnönü başkanlığındaki Türk heyetini yönlendiren Kurucu Cumhurbaşkanı'mız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyoruz.

Üzerinden bir asır geçmesine rağmen Lozan’ın hala birileri tarafından hedef alındığını üzüntüyle takip etmekteyiz.

Bu hedef almanın arka planına baktığımızda karşımıza milli mücadelede Mustafa Kemal liderliğindeki Türk halkından ağır bir tokat yiyen işgal ülkelerinin ve yerli işbirlikçilerinin çıktığını görüyoruz. Bu kesimin, ‘Lozan hezimettir’ iddiası, aslında kendileri açısından bir bakıma doğru bir ifadedir. Evet, Lozan cephede Türk’ün tokadını yiyenlerin bir hezimeti, Türk milletinin ise büyük bir başarısıdır.

"TÜRKİYE'NİN DEĞERİ 3 KATRİLYON DOLARI BULAN YERALTI KAYNAKLARI YABANCILARA PEŞKEŞ ÇEKİLDİ"

Bu vesileyle Lozan konusunda sürekli gündemde tutulan bir yalana da dikkatlerinizi çekmek isterim. Bu da, ‘Lozan’da gizli bir madde olduğu ve bu gizli maddeye göre madenlerimizin 2023 yılına kadar işletilemeyeceği’ yalanıdır. Üzülerek halk nezdinde karşılık bulduğunu gördüğümüz bu yalan, Türkiye’nin madenlerini uzun yıllardır sömüren küresel güçlerin ürettiği profesyonel bir yalandır. Ne Lozan’da böyle bir gizli madde vardır, ne de bu anlaşmaya göre madenlerimizin çıkarılması önünde bir engel vardır. Madem böyle bir madde var, bugün Türkiye’nin dört bir yanında faaliyette olan madenler de neyin nesidir. Şunu ifade edelim ki; Türkiye’nin değeri 3 katrilyon doları bulan yeraltı kaynakları adeta yabancılara peşkeş çekilmiştir. Bu millete bu devlete ait olması gereken madenlerimiz büyük ölçüde küresel şirketlerin kullanımına açılmıştır.

Kaynak: anka