Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, partisinin İstanbul'daki 30 Ağustos programında, "Eğer bizim son zaferimiz olmasaydı önceki hiçbir zaferimizi kutlayamayacaktık. O yüzden sahip olduğumuz her şeyi; bu vatanı, toprağı, milleti, bayrağı, askeri, devleti, çiftçiyi, işçiyi, hepsini Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz" dedi.

BTP İstanbul İl Başkanlığı tarafından Esenler Adem Baştürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen 30 Ağustos programı, Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı. Hüseyin Baş, programda şöyle konuştu:

"EĞER BİZİM SON ZAFERİMİZ OLMASAYDI ÖNCEKİ HİÇBİR ZAFERİMİZİ KUTLAYAMAYACAKTIK"

“Tarihe baktım, hep şunu gördüm. Türk milleti ne zaman ki Ehl-i Beyt'in nefesinden uzaklaşmış, her zaman kaybetmiş; Türk milleti ne zaman ki Ehl-i Beyt'e sarılmış, her zaman muzaffer bir millet olmuş. İşte Gazi Mustafa Kemal Atatürk o muzafferiyetini dedelerine borçlu. Nereye borçlu? İmam Rıza'ya borçlu, İmam Ali'ye borçlu, Ehl-i Beyt'e borçlu. Bugün bu zaferi kutlamak, yaşatmak istiyor muyuz, yeni savaşlarımızdan zaferle ayrılmak istiyor muyuz Türk milleti olarak? O zaman bileceğiz ki Ehl-i Beyt'e aynen Atatürk gibi sarılıp meydan dedesi olmaya çalışacağız. 26 Ağustos Büyük Taarruz'un başladığı gün. Başka bir gün de 26 Ağustos 1071 Malazgirt'te Alparslan'ın Anadolu kapılarını yine Ehl-i Beyt ruhuyla Türk milletine açtığı gündür. Şimdi öyle bir durumdayız ki zaferleri yarıştırır olduk. Halbuki Ağustos bizim zafer ayımız, her gün bir zafer var. Kim ne söylerse söylesin işin bir de mantığı var. Eğer bizim son zaferimiz olmasaydı önceki hiçbir zaferimizi kutlayamayacaktık. O yüzden sahip olduğumuz her şeyi, bu vatanı, toprağı, milleti, bayrağı, askeri, devleti, çiftçiyi, işçiyi, hepsini Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz. Bunu kıskananlar, çekemeyenler emin olun İngiliz uşağıdır, Yunanın askeridir; başka hiçbir şey olamaz.”

“BİZ VATANI SEVMEYİ HAYDAR HOCA'DAN ÖĞRENDİK"

Şimdi biz vatanperverliğimizi ortaya koyuyoruz, bayramlarımızı kutluyoruz ve ‘Mustafa Kemal Atatürk'ü unutmayacağız’ diyoruz ama bize Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü tanıtan, anlatan Haydar Hoca'yı da hiçbir zaman unutmayacağız. Türk milleti şunu bilsin; biz vatanı sevmeyi Haydar Hoca'dan öğrendik. Hiç endişe etmesinler, bu devleti yönetmeyi de ondan öğrendik. 

"İSLAM O OLSAYDI O KADINLARA O ZULÜMLER YAPILMAZDI"

Şunu unutmayalım; bugün Taliban denen örgüt dünyaya İslam devletini uygulamak üzere Afganistan'ı ele geçirdiğini ilan etti. İslam o değil, bunu unutmayacağız. İslam o olsaydı, o kadınlara o zulümler yapılmazdı. İslam o olsaydı senin istediğin amel bana dayatılmazdı. İslam'ın savaşı nerede verilmiştir biliyor musunuz? İslam'ın savaşı 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanan mevzilerde verilmiştir. İslam'ın zaferi budur."

Kaynak: anka