İstanbul Kağıthane'de Pakistan uyruklu bir kişiyi kaçırıp işkence yaptıkları görüntüleri ailesine göndererek 15 bin dolar fidye istedikleri iddia edilen 2'si Türk 4'ü yabancı uyruklu 6 şüpheli yakalandı. Aileye gönderilen videoda, rehine alınan kişinin ayaklarından tavana asıldığı ve bu sırada dayak atıldığı görüntüleri yer aldı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ne Pakistan'dan 15 Mayıs Cumartesi günü bir ihbar mektubu geldi. Mektupta, Pakistan uyruklu Nauman Khalid A'nın kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldığı ve Pakistan'da yaşayan ailesine işkence yaptıkları görüntüleri yollayarak 15 bin dolar para istedikleri belirtildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri de bunun üzerine çalışma başlattı.

Gasp Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmalarda Nauman Khalid A'nın 12 Mayıs günü saat 17.00 sıralarında Kağıthane Çakmak Caddesi'nden  içerisinde 5 kişinin bulunduğu ticari taksiye bindirdiği öğrenildi. Yapılan inceleme sonucunda Nauman Khalid A.'nın Kağıthane'den Fatih'te bir eve götürüldüğü tespit edildi. Söz konusu adresi yapılan operasyon sonucunda ise Pakistan uyruklu kişi kurtarılırken, evde bir başka rehinenin daha bulunduğu belirlendi. Rehine İpsar A. da polis ekiplerince kurtarıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen 6 şüpheli, Hindistan uyruklu Devanad T. (26), Charan Kamal S. (24), Suriye uyruklu Muhammad Raid E. (24),  Eigab A.(26) ve Türk vatandaşları Abubekir A. (32) ile Ergün E. (43) çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Öte yandan, fidyeciler tarafından videoya kaydedilen Nauman Khalid A'nın işkenceye maruz kaldığı görüntülere de ulaşıldı. Söz konusu videoda, mağdurun ayaklarından tavana asıldığı ve bu sırada bir yandan sopayla dövülürken bir yandan da sallamak suretiyle işkenceye maruz bırakıldığı görüntüler yer aldı.

Kaynak: anka