BionTech firmasının kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, Sabancı Üniversitesi Mezuniyet Töreni’ne, video konferans aracılığıyla “onur konuşmacısı” olarak katıldı. Pandeminin Türkiye'deki seyrini değerlendiren Uğur Şahin, "Normal hayatlarımıza döneceğimizden eminim. Bu muhtemelen 3-4 ay içinde Türkiye’de de gerçekleşecek" dedi.

Şahin, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, pandeminin, bilim ve araştırmanın nasıl bir fark yaratabileceğini tüm dünyaya gösterdiğini belirtti. Şahin, şöyle konuştu:

“NORMAL HAYATIMIZA DÖNECEĞİZ. TÜRKİYE'DE DE MUHTEMELEN 3-4 AY İÇİNDE GERÇEKLEŞECEK”

“Normal hayatlarımıza döneceğimizden eminim. Aşılamanın pandemiyi kontrol altına alma konusunda yardımcı olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla herkesin aşılanması çok önemli. Bu muhtemelen 3-4 ay içinde Türkiye’de de gerçekleşecek. Böylece hem enfeksiyonu kontrol altına alabileceğiz hem de hastaneye yatış oranlarını azaltabileceğiz ve normal hayatımıza devam edeceğiz. Pandeminin bize öğrettiklerinden ders çıkarmamız çok önemli. Bunlardan biri de bilim ve iş birliğinin ne denli büyük bir fark yaratabileceği oldu. Dolayısıyla geleceğe iyimser bir şekilde bakmalı ve bilime, eğitime, araştırmaya yatırım yaparak iş birliğine daima açık olmalıyız.”

"CESARET, TEVAZU, SEBAT"

Özlem Türeci ise Uğur Şahin’le beraber çıktıkları yolculuk boyunca sonuçlarını ve neticelerini kestiremedikleri pek çok karar almak zorunda kaldıklarını dile getirdi. Türeci, bu yolda kendilerine üç erdemin yol gösterdiğini vurguladı. Türeci, bu üç erdemi “cesaret, tevazu ve sebat etmek” olarak açıkladı.

 

Kaynak: anka