Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeği kapsülü ile başından vurulan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede 16 kiloya düşerek yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, oğlunu öldürmekten yargılanan polis Fatih Dalgalı'ya verilen 16 yıl 8 aylık hapis cezasına tepki göstererek, "Oğlumun her kilosuna bir yıl verdiler" dedi.

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmada, 8 yıl önce Gezi Parkı eylemleri sırasında attığı gaz fişeğiyle Berkin Elvan'ın ölümüne neden olan ve müebbetle yargılanan polis Fatih Dalgalı hakkındaki karar açıklandı. Mahkemenin indirim uygulayarak 16 yıl 8 ay hapis cezası vermesine Berkin Elvan'ın yakınları ve aile avukatları tepki gösterdi.

"KATİLİN KİM OLDUĞU, ONA KİMLERİN EMİR VERDİĞİ 7 YIL ÖNCE BELLİYDİ"

Çağlayan Adliyesi önünde yapılan açıklamada, Avukat Can Atalay, “Bu dosyada katilin kim olduğu, tetiğin kimin tarafından çekildiği 7 yıl önce belliydi. Ona kimlerin emir verdiği 7 yıl önce belliydi. 'Emri ben verdim' diyen dönemin başbakanı 7 yıl önce belliydi. Keşke bu soruşturmada deliller karartılmaya çalışılmasaydı, keşke tetiği çekenlerin kimliği gizlenmeye çalışılmasaydı, keşke 'Emri ben verdim' diyen dönemin başbakanı, acılı bir anneyi miting meydanlarında yuhalatacak kadar düşkünleşmeseydi” diyerek gerekçeli kararda hüküm kurulmasını beklediklerini söyledi. Avukat Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"BU SANIK TUTUKLANMALIDIR"

"Bunca delil karartanlar, sanığı takma bıyıkla, kullanmadığı gözlükle duruşma salonuna çıkartanlar bundan sonra ne yaparlar, neye heves ederler kestirmek güç. Bu sanık tutuklanmalıdır. Hüküm verildi müebbet, 16 yıl 8 ay. Türkiye, bu memleket, memleketimiz bu adaletsizlik karanlığından çıkacak. Hep birlikte çıkacağız" dedi.

“ÇOCUĞUM İÇİN EMİR VEREN 'VERDİM' DİYEN YARGILANANA KADAR DURMAYACAĞIM"

Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ise, “16 yıl, 16 yıl. ne güzel hesaplamışlar 16 kiloya 16 yıl. Ben bunu kabul etmiyorum. O içeri girene kadar durmayacağım. İçeride değil hala dışarda görevinde. Hangi çocuğa sıkacak diye her gün bunu düşünüyoruz. Ben beni yuhaladığı için bir şey demiyorum. Çocuğum için emir veren, 'Verdim' diyen kişi yargılanana kadar durmayacağım. Bu dosya çok kabarık, bir karıştırsalar çok şey çıkar buradan. Durmayacağım, adalet mücadeleme devam edeceğim” şeklinde konuştu.

Gülsüm Elvan konuşmasının sonunda fenalaşırken Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan da “Müebbet çok önemliydi. İleride bir polis, bir çocuğun kafasına benim oğlumun kafasına sıktığı gibi sıkamayacak. Ben bunu düşünerek sizlere tekrar çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kaynak: anka