Yaklaşık 5 yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, normalleşme sürecine geçilmesine rağmen cezaevlerindeki görüş koşullarının salgın kısıtlamaları döneminde olduğu gibi devam ettiğini belirtti. Başak Demirtaş, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e, “Cezaevlerinde bayram görüşü yapmanın kime ne zararı olabilir” diye seslendi.

Başak Demirtaş, Kurban Bayramı öncesinde, sosyal medya üzerinden Adalet Bakanı Gül’e seslendi. “Maalesef cezaevlerine bayram gelmiyor” diyen Demirtaş, şöyle konuştu:

“Hepinizin bildiği gibi salgın tedbirleri büyük oranda kaldırıldı ve normalleşmeye geçildi. Geçildi ama cezaevlerindeki görüş koşulları salgın döneminde olduğu gibi aynen devam ediyor. Normalde pandemi öncesi her hafta olan kapalı görüş hakkını bile kullanamıyoruz. Mesela bu temmuz ayı içerisinde toplamda iki defa kapalı görüş yapabileceğiz.

Normalde, bayramlarda ek açık görüş olurdu. Bu bayramda yine olmayacak. Bayram vesilesiyle ek telefon hakkı bile tanınmadı. Maalesef cezaevlerine bayram gelmiyor.

Adalet Bakanı, bundan tam 13 ay önce, kısa süreli görüşme yapılabileceğini söylemişti. Buradan Adalet Bakanı’na sormak istiyorum. Cezaevlerinde bayram görüşü yapmanın kime ne zararı olabilir? Cezaevlerinde normalleşme ne zaman başlayacak?”

 

Kaynak: anka