CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, CHP Bartın İl Başkanlığı'nın düzenlediği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı organizasyonuna katıldı. CHP Bartın İl Başkanlığı tarafından, Atatürk'ün 140. doğum yıl dönümü nedeniyle tam 140 metrelik Türk bayrağı açıldı. Bankoğlu, "Bugün Atatürk'ü anmak ve Atatürk'ün 140. doğum gününü kutlamak istedik" dedi.

CHP İl Başkanı Selim Karakaş, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ve Merkez İlçe Başkanı Nazif Çomak başta olmak üzere partililerin yer aldığı organizasyonda ilk olarak, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Çelenk töreninin ardından, 19 Mayıs aynı zamanda Atatürk'ün doğum günü kabul edildiğinden ve dolayısıyla Atatürk'ün 140. doğum gününü simgeleyecek şekilde 140 metrelik bir Türk bayrağı ile yürüyüş yapıldı.

"TÜM GENÇ ARKADAŞLARIMIN HAYAL KURABİLECEĞİ BİR TÜRKİYE'Yİ İNŞA ETMEK UMUDUYLA..."

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, kutlamalarda şöyle konuştu:

"Başta genç arkadaşlarım olmak üzere tüm yurttaşların, tüm partililerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sayesinde biz bugünleri yaşıyoruz. O yüzden O'nun 'Doğum günüm' dediği 19 Mayıs'ın şanına yaraşır bir şekilde sosyal mesafe kurallarına uyarak bugün O'nu anmak ve O'nun 140. doğum gününü kutlamak istedik. Elbette ki pandemi kurallarına dikkat ettik. Kısıtlamalara uygun bir şekilde yaptık. Özlenen, beklenen bir kutlama olduğunu da burada yürürken aldığımız geri dönüşlerden gördük. Ben tüm genç arkadaşlarımın hayal kurabileceği bir Türkiye'yi inşa etmek umuduyla, cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırma hedefiyle herkese sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Biz cumhuriyet bayramlarımızı, 19 Mayıs’larımızı, 23 Nisan’larımızı kutlamak için kimseden izin almayız. Biz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün izinde, O'nun hedefinden asla vazgeçmeyiz."

 

Kaynak: anka