AYSUN FİRİK

Balıkesir Valiliği, Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü törenlerinde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) tarafından dün düzenlenen gösteriyle ilgili soruşturma açılması için Mülkiye Müfettişi talep etti. Valilik, ÇYDD hakkında da inceleme yapılacağını bildirdi.

Edremit’teki kutlamaların ulusal gündeme yansıması üzerine Balıkesir Valiliği yazılı açıklama yaparak, müfettiş talep edildiğini duyuruldu. Valilik açıklaması şöyle:

“KAYMAKAM MERKEZE ALINDI”

"Milli kurtuluş günümüzü tartışmaya açan bu gösteriye sebep olan kutlama komitesi başkan ve üyeleri ile sorumlu belediye görevlileri hakkında soruşturma açılması için İçişleri Bakanlığından mülkiye müfettişi talep edilmiştir. Ayrıca soruşturmanın selameti açısından Kutlama Komitesi Başkanı Edremit Kaymakamı İçişleri Bakanlığımızca merkeze çekilmiştir. Söz konusu gösteriyi gerçekleştiren dernek hakkında da İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişleri ve dernek denetçilerince gerekli soruşturma yapılacaktır."

NE OLMUŞTU?

Menderes Bulvarı'nda dün gerçekleşen törende, ÇYDD Edremit Şubesince gerçekleştirilen temsilde, üzeri siyah örtüyle kapatılan bir genç kız zincirle bağlanmış, ardından efeler zinciri çözüp örtüyü açmıştı. Özgürlüğe kavuşan kadın elindeki Türk bayrağı ile ayağa kalkmıştı.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan AKP'li Edremit Belediye Meclisi Üyesi Murat Tuna, duruma tepki göstererek, "Bizim kadınımızın, bizim genç kızlarımızın zincire vurulduğu hiçbir dönem olmamıştır” demişti.

ÇYDD Edremit Şube Başkanı Nedret Aldemir ise törendeki amaçlarının bir kadını zincire vurmak olmadığını, kentin kurtarılışını sembolize etmek istediklerini söylemişti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Zeybek Oyununun Görüntüleri (söz konusu gösteri)

* Hükümet Konağı

 

Kaynak: anka