Antalya Havalimanı'nın kapasite artırımı projesinin 765 milyon Euro tutarındaki tesislerin yapım süresi 36 ay, işletme süresi 25 yıl olarak belirlendiğini ifade eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "25 yıllık kira bedelinin yüzde 25'i, 90 gün içinde peşin ödenmek üzere KDV dahil 2 milyar 138 milyon Eurodur. 'Sıfır garanti' taahhüdü ile Türk-Alman-Fransız ortaklığındaki yatırımcı tarafından 36 ayda tamamlanacak" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Tekirdağ'da, 'Hayrabolu-Tekirdağ Yolu Kandamış-Ortaca Köyleri Kesimi ile Tekirdağ Çevre Yolu Muratlı Köprülü Kavşak Kolu' açılış törenine katıldı. Açılış törenine Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ve vatandaşlar katıldı.

"ANTALYA HAVAALANI 'SIFIR GARANTİ' TAAHHÜDÜ İLE 36 AYDA BİTECEK"

Bakan Karaismailoğlu, ulaşım ve alt yapı projelerinin istihdam, eğitim, ticaret ve sosyal yaşam için bir taşıyıcı olduğunu ve ülkenin layık olduğu biçimde yaşaması için önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti. Karaismailoğlu şöyle konuştu:

"Bunlardan biri de geçen hafta, Yap-İşlet Devret; Kamu-Özel Sektör İş Birliği çerçevesinde ihalesi yapılan Antalya Havalimanı'nın kapasite artırımı projesidir. 765 milyon euro tutarındaki tesislerin yapım süresi 36 ay, işletme süresi 25 yıl olarak belirlendi. İhale, var olan anlaşmanın sonlanacağı Ocak 2027'den Aralık 2051'e kadar olan dönemi kapsamaktaydı. Açık artırmayla 19 tur süren ihalede, en yüksek teklifi KDV dahil 8 milyar 555 milyon euro ile TAV Havalimanları AŞ-Fraport AG iş ortaklığı verdi. 25 yıllık kira bedelinin yüzde 25'i, 90 gün içinde peşin ödenmek üzere KDV dahil 2 milyar 138 milyon euro'dur. 'Sıfır garanti' taahhüdü ile Türk-Alman-Fransız ortaklığındaki yatırımcı tarafından 36 ayda tamamlanacak projemizle devletimiz ve milletimiz, Yap-İşlet- Devret modeliyle hayata geçecek bir başka esere daha sahip olacak."

 

 

Kaynak: anka