Karaman’da, Ermenek Belediye Başkanı Atilla Zorlu; Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı döneminde, Ekim 2015’te Ermenek Gölü’nde suya indirilen teknenin o günden beri çalıştırılmadığını açıkladı. Zorlu, “Daha hiç kontağına basılmamış. Şu anda yaptığımız şey geminin batmasını engellemek sadece" dedi.

Ermenek Belediye Başkanı Atilla Zorlu, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı döneminde memleketine gönderdiği teknenin, 29 Ekim 2015’te Ermenek Gölü’ne indirildiğini açıkladı. Teknenin bugünkü değerinin 7-8 milyon lira olduğunu belirten Zorlu, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu, Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin gemisi. Biz aynı devletin çalışanlarıyız aynı devletin başkanlarıyız. Yaklaşık 4-5 yıldır kontağına basılmamış bir gemi, burada suda çürümeye terk edileceğine ihtiyacı olan bir belediyeye nakledilmesiyle ilgili çalışmalar yaptım. Bu gemi burada inşa edilmiş, yani bir taşıyıcının sırtına yüklenip götürülebilecek bir gemi değil. İstanbul’dan tersanecilerle görüşmüştük mesela, dörde kesip götürebileceğimizi ve bu standartlarda geminin İstanbul Şehir Hatları vapurlarında olmadığını söylemişlerdi.  Yani o dönemde 3 milyon liraya yakın olan değeri şu anda 7-8 milyona yakın.”

"SADECE BATMASINI ENGELLİYORUZ"

Daha hiç kontağına basılmamış. Bizim üzerimizde değil gemi kaymakamlığın yani Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin üzerinde. Bunu da aktif hale getirelim diye uğraştık ama bizim gölümüz baraj gölü. Kapak derinliği 256 metre yani ayağınızı attığınız zaman 50-70-80 metre inilen bir derinliğe sahip olan bir göl. O yüzden şu anda yaptığımız şey geminin batmasını engellemek sadece daha fazla zarar görmesini engellemek.”

Bakan Elvan'ın girişimiyle Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından bir gemi inşa şirketine imal ettirilen tekne, 29 Ekim 2015'te sura indirilmişti. Tatlı suda çalışması için dizayn edilen gemi, 24 metre boyunda 8 metre eninde 162 yolcu taşıyabilecek şekilde üretilmişti.

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-BAŞKAN ZORLU'NUN AÇIKLAMALARI

-TEKNENİN GÜNCEL GÖRÜNTÜSÜ

-TEKNENİN 29 EKİM 2015'TE SUYA İNDİRİLİŞİ (ARŞİV)

 

Kaynak: anka