MSB Hulusi Akar, Yunanistan'ın gerilimi artırıcı saldırgan söylem ve eylemler içinde bulunduğunu söyledi.ANKARA (İGFA) - Suriye ve Irak'ın kuzeyinde terörle mücadelenin zorlu arazi ve hava şartlarına rağmen kararlılıkla ve artan bir tempoda devam ettiğini dile getiren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, terörle mücadelenin komşu ülkelerin haklarına ve sınırlarına saygılı şekilde yürütüldüğünü vurguladı. Tek hedeflerinin teröristler olduğunu belirten Bakan Akar, terör örgütünde ciddi bir çöküş yaşandığını söyledi.

PKK/KCK'nın kurucularından "Fuat" kod adlı Ali Haydar Kaytan'ın da operasyonlarda etkisiz hâle getirildiğini anımsatan Bakan Akar, terör örgütünün elebaşları tek tek etkisiz hâle getirildiğini belirterek ,"Örgütün sözde elebaşları durumun nereye gittiğini anladı. Alttakilerin de bunu anlaması ve adalete teslim olmaktan başka çarelerinin olmadığını bilmeleri lazım. 1 Ocak'tan bugüne kadar toplam 2 bin 481 teröristin etkisiz hâle getirildi" diye konuştu.

Ege ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeleri de yakından takip ettiklerini vurgulayan Bakan Akar, Türkiye'nin hiçbir şekilde saldırgan bir tutum içinde olmadıklarını belirterek, Oradaki haklarımızı savunuyoruz. Türkiye'nin tüm faaliyetleri makul, mantıklı ve soğukkanlılıkla sürüyor" dedi.

Yunanistan'ın provokatif, gerilimi artırıcı, saldırgan söylem ve eylemler içinde bulunduğuna dikkati çeken Bakan Akar, "Yunan yetkililer sanki Türkiye'nin Yunanistan'a karşı bir hamlesi varmış gibi ifadeler kullanarak 'Yunanistan mağdur, Türkiye saldırgan' algısı oluşturmaya çalışıyor. Fakat gerçekte saldırganın, yayılmacının kendileri olduğunu tarih de günümüzdeki gelişmeler de açık bir şekilde gösteriyor. Yunan sahil güvenliğinin savunmasız insanların botlarını denizin ortasında delmeye teşebbüs etmeleri, ateş etmeleri büyük bir insanlık suçu, vicdansızlıktır. Böyle bir ortamda iken olayları çevirip Türkiye'ye karşı saldırgan söyleme dönüştürmek anlaşılır, ahlaki, hukuku ve gerçekçi değildir, ikiyüzlülüktür." diye konuştu.

 

https://www.youtube.com/watch?v=PGTAngr50fM

Kaynak: igf