Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 2018'deki seçim kampanyası döneminde Şanlıurfa’da gerçekleşen saldırıda eşi ile iki oğlunu kaybeden ve 8 aydır Şanlıurfa Adliyesi önünde adalet nöbeti tutan Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’la görüştü.

Ali Babacan, Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar’la yaptığı görüşmenin ardından sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Şanlıurfa’da üç yıldır adalet mücadelesi veren Şenyaşar Ailesi’yle görüştüm. 'Bu topraklarda adalet yok, buralardan gideceğiz' diyen Emine Şenyaşar’ın feryadına kulak verdim. Eşitlik ve adalet mücadelesine devam edeceğiz ve Şenyaşar Ailesi’nin hukuk sürecinin takipçisi olacağız."

AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, 2018’deki genel seçim çalışmaları sırasında korumalarıyla birlikte Şenyaşar Ailesi’nin işlettiği dükkana girmiş; Emine Şenyaşar, dükkanda çıkan kavga ve sonrasında hastanede yaşanan olaylarda eşi ve iki oğlunu kaybetmişti. Emine Şenyaşar, olaydan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte 9 Mart’ta Şanlıurfa Adliyesi önünde 'adalet nöbeti' tutmaya başlamıştı. Bu süreçte hastanede yaşanan olayla ilgili dava açılmazken aile, yargı sürecinin adaletsiz ilerlediğini savunarak nöbetine devam ediyor.

Kaynak: anka