Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, dün Gölbaşı ilçesinde yurttaşla bir araya geldi, sohbet etti. Babacan'a hayat pahalılığından yakınan bir yurttaş, “Buna oy verdik imanımızı gevretti adam. Yeter. İndirin şunu artık. Tek adam rejimi olmuyor..… 75 yaşındayım böyle bir hayat pahalılığı ben hayatta görmedim” sözleriyle sitem etti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, dün Ankara’da partisinin Gölbaşı ilçe binasının açılışının ardından sokağa çık hem esnafla hem yurttaşla sohbet etti, sorunlarını dinledi. Gençler “Tek hedefimiz” yurtdışı derken yurttaş ve esnaf zamlardan yakındı.

“SATIŞ FİYATINI ETKİLEMEMEK İÇİN, KAR MARJI DÜŞÜYOR, BU SEFERDE YETİŞMİYOR”

Sokakta yurttaş ile sohbet eden Babacan, giysi satan bir dükkana girdi. Babacan ile esnaf arasında yaşanan diyalog şöyle:

Babacan: Fiyatlar nasıl?

Esnaf: Çin ile alakalı olaydan dolayı hammadde biliyorsunuz, hem dolar özellikle hammadde krizinden dolayı yüzde 40-50 arttı fiyatlar. Maliyeti mecbur arttığı için satış fiyatını etkilememek için, biraz düşürüp kar marjı düşüyor, bu seferde yetişmiyor.

Babacan: Geçen sene kaça satıyordunuz şöyle bir malı mesela?

Esnaf: Örnek veriyorum 140 lira ise; geçen sene bu 100 liraydı. Normalde şu anda 170 (lira) olması gerekiyor. Ama mecburen aşağı çektiğimiz için 140’a çekiyoruz. Direk yansıtma olayında…

Babacan: Diyelim maliyet yüzde 60 arttıysa siz fiyatı ancak yüzde 40 arttırabiliyorsunuz değil mi?

Esnaf: Doğru. Ama bütün giderler arttığı, o kar marjı düştüğü için hiçbir şeye yetmiyor. Bu sefer tamamen daralıyor….Patates dağıttı. Bunlar çiftçi destek, tamam. Ama ‘2 kilo patatesi ben kendim alacak güçte niye değilim?’ diyemiyor.

“TEK ADAM REJİMİ OLMUYOR”

Bir yurttaş ile Babacan arasında şu diyalog oldu:

Babacan: Nasılsınız?

Yurttaş: Hiç iyi değiliz.. Hayat pahalılığı var. Bittik ya.

Babacan: Öyle.

Yurttaş: Buna oy verdik imanımızı gevretti adam. Yeter. İndirin şunu artık. Tek adam rejimi olmuyor..… 75 yaşındayım böyle bir hayat pahalılığı ben hayatta görmedim.

Babacan: Desteğinizle duanızla... Ülkeyi yöneten kadronun dürüst ve işin ehli insanlardan oluşması gerekiyor. Başka türlü olmaz, yapamazlar...

LİSELİ GENÇLER: “TEK HEDEFİMİZ YURTDIŞI”

Endüstri ve yazılım mühendisliği bölümünde okumak istedikleri söyleyen iki lise öğrencisi de, “Tek hedefimiz yurtdışı” dedi. Liseli gençlerle Babacan arasında şu konuşma geçti:

Genç: Başkanım tek hedefimiz yurtdışı. Amerika videosu izleye izleye Amerikalı olduk.

Babacan: Dünyayı bilmek, tanımak önemli ama kalbimiz hep ülkemizde olur. Memlekette işler iyi olduğu zaman da inşallah hep beraber çalışırız memleketi ayağa kaldırırız.

Genç: Başkanım şu an Türk olduğumuzdan gurur duyuyoruz ama yurtdışına çıkmak istiyoruz. Çok garip bir olay

Babacan: O hissiyat çok fazla gençlerde.. Başarılar diliyorum bu son sınıfta iyi çalışın.

Kaynak: anka