Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ürün yelpazesiyle, geniş bir kitleye hitap eden kırtasiye sektörünün dünyanın genel değişim ve dönüşümünden etkilendiğini belirterek “Teknolojik gelişmeler ve dijitalleşme pek çok sektör gibi kırtasiye sektöründe de değişimi kaçınılmaz kılıyor” dedi.

ATO Başkanı Baran, ATO Meclis Başkan Yardımcısı ve 19 No’lu Kırtasiye ve Kitap-Dergi Satıcıları ve Kopyalama Merkezleri Komitesi Meclis Üyesi Vecdet Fehmi Şendil’in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Tüm Kırtasiyeciler Derneği’nin (TÜKİD) Antalya’da gerçekleştirdiği “11. Kırtasiye Kurultayı”na çevrimiçi katılarak bir konuşma yaptı.

Teknolojide meydana gelen yeniliklerin iş alanlarında değişimi zorunlu kıldığını kaydeden Baran, bu süreçte işletmelerin tek başına ayakta kalmakta zorluk çektiğini belirterek, ortaklık kültürünü geliştirmenin öneminden bahsetti. Baran, “Birlikten kuvvet doğar” atasözünü hatırlattı ve “Küçük olsun benim olsun mantığı, pandemiyle birlikte dönüşmeye başlayan ekonomimizde geçerliğini yitiriyor. Artık birlikte büyümeye birlikte güçlenmeye odaklanmamız; ortaklık kültürünü, kümelenme modelini öğrenmemiz ve geliştirmemiz gerekiyor” dedi

“Yeniliğe Odaklan, Geleceği İnşa Et!” sloganıyla gerçekleştirilen “11. Kırtasiye Kurultayı” 5 Aralık Pazar günü sona erecek.

Kaynak: anka