Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), bugün başlayan asgari ücret görüşmeleri öncesinde, “Asgari ücret normal geçim endeksinden aşağı olmamalıdır. Yani yoksulluk sınırı olan 10 bin 393 liranın altına düşmemelidir” açıklaması yaptı.

Ankara Ulus'ta bir araya gelen HKP üyeleri, “Asgari Ücret Yoksulluk Sınırı Olan 10.393 TL’nin Altında Olamaz” ve “Asgari Ücret Sefalet Ücreti Olmasın, İnsanca Yaşanacak Ücret İstiyoruz” yazılı pankartları eşliğinde basın açıklaması yaptı. Partinin basın açıklaması şöyle:

“AKP’giller ülkemizi ekonomik krizin içine soktular, bu kriz halkımız için daha çok işsizlik, daha çok pahalılık olarak katlanılmaz bir cehennem yarattı. 2022 yılı asgari ücretini belirlemek için ‘taraflar’ bir araya geldi. Taraflar derken yanlış anlaşılmasın; iktidar, işveren ve işçiyi sözde temsil eden sarı gangster Türk-İş, aslında hepsi bir taraftırlar. Yıllardır asgari ücret ortaoyununda aynı perdede sahneye çıkıyorlar. Her yıl oynanan ortaoyunu bu sefer kısa kesme peşindeler çünkü AKP’giller iktidarda durduğu sürece Türkiye ekonomisi daha da batağa saplanacak. Bu durumda oyunu uzatmak yerine son yılların en büyük artışını yaptık diyecekler.

“ASGARİ ÜCRET SEFALET ÜCRETİ OLMAMALI İNSANCA YAŞAMA ÜCRETİ OLMALIDIR”

TÜRK-İş kasım ayı açlık sınırının 3 bin 193 lira, yoksulluk sınırının ise 10 bin 393 lira olduğunu açıkladı. Bu rakamları baz aldığımızda dahi 2022 yılı için açıklanacak asgari ücretin yine sefalet ücreti olacağı ortadır. Asgari ücret belirlenirken çay, simit hesabı yapanlar, milyonlarca çalışana şu kadar simit yerseniz ay sonunu çıkarırsınız diyenler ne yazık ki, boyunlarına doladıkları 4 bin 983 liralık atkıyla halkın karşısına çıkabilmektedirler. Asgari ücret normal geçim endeksinden aşağı olmamalıdır. Yani yoksulluk sınırı olan 10 bin 393 liranın altına düşmemelidir. Asgari ücret sefalet ücreti olmamalı insanca yaşama ücreti olmalıdır.”

 

Kaynak: anka