Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin, birlik bünyesindeki Arıcılık Kayıt Sistemi ve Kovan Plakası Sistemi’nin ellerinden alındığını söyledi. “Hiç kimsenin bu sistemde oyun oynamasına müsaade etmeyeceğiz” diyen Şahin, siyasal gücü arkasına alan bir kesimin, birliklere tehdit edip şantaj yaptığını iddia etti.

Ziya Şahin, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği’nin 79 şube başkanıyla birlikte bugün Ankara’da basın toplantısı düzenledi.

Birlik Başkanı Ziya Şahin, siyasal gücü arkasına alan bir kesimin, son dönemde birliklere yönelik tehdit ve şantaj olayları gerçekleştirildiğini öne sürdü. Şahin şöyle konuştu:

"SOKAK JARGONUYLA TEHDİT EDEN BİR YAPIYLA KARŞI KARŞIYA KALDIK"

“Herhangi yasal bir yaptırım olmamasından cesaret alan bu oluşum, taşra teşkilatı yanında bakanlık merkez teşkilatını da zaman zaman itham ederek psikolojik baskı uygulamaktadır. Hiçbir ahlaki kurala bağlı olmayan, sokak jargonuyla konuşan, tehdit ve şantajlarla hareket eden bir yapıyla karşı karşıya kaldık. Devletin bin bir emekle ve fedakarlıkla oluşturduğu birlik yapımızı hedef alan bu oluşum, ne yazık ki bürokrasiye de şiddet uygulamaktan, tehdit etmekten, yandaşlarını memurların üzerine kışkırtmaktan kendini alamamışlardır.”

"OYUNA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 30 Nisan’da yayınlanan genelge ile Arıcılık Kayıt Sistemi Kovan Plakası Sistemi’nin Bakanlık bünyesine alınmasını da eleştiren Şahin, “Arıcılık Kayıt Sistemi ve Kovan Plakası'yla uğraşılmasının arıcılarımıza hiçbir katkısının olmayacağını bildirmek isteriz. Hiç kimsenin bu sistemde oyun oynamasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

"ARICILAR MAĞDUR, BAKANLIK PLAKA GÖNDERMİYOR"

Kayıtlı kovan ve arı sayısının sorgulandığı Plaka Kayıt Sistemi ile ilgili konuşan Erzurum Arıcılar Birliği Başkanı Taner Bayır ise şunları söyledi:

"Biz, Erzurum'da 20 ilçede 1 kişiyle 1.200 arıcıya hizmet verirken şu anda 20 ilçede 20 kişiyle bizim verdiğimiz hizmet henüz verilmiş durumda değil. Arıcılarımız, ciddi anlamda şu an da mağduriyet yaşıyor. Plaka temin edemiyorlar. Bakanlık plaka göndermiyor. Kayıt Sistemi’ne gittiklerinde memuru yerinde bulamıyorlar. Memuru yerinde bulma şansları yok. Memur izindeyse o arıcının işi de yatıyor. Dolayısıyla arıcı her yönüyle şu an da mağduriyet yaşıyor. Bizim yaptığımızı şu an da devletin yapma şansı hiç yok."

 

Kaynak: anka