CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Rize’nin Ardeşen ilçesinde esnafın sorunlarını dinledi. Ardeşen’de hem kuaförlük yapan hem de çay yetiştiren bir vatandaş, Adıgüzel’e yaşadıkları sorunları anlatırken “15 ay önce 3 bin liraya demir aldım. Şu anda olmuş 7 bin 600 lira. Nedir bu, böyle bir rezalet olur mu ya? Ya virüs var dedik de bu kadar olmaz ya. Yeter yahu! Baştakiler bunu düzenleyecek. Pahalılık varsa önleyeceksin, değil mi? Cumhurbaşkanı ne iş yapıyor” dedi.

Mustafa Adıgüzel, Ardeşen’de esnafı ziyaret etti. İlçede kuaförlük yapan ve aynı zamanda çay yetiştiren bir vatandaş, yaşadıkları sorunları Adıgüzel’e şöyle anlattı:

“Bölgenin vekillerini gördüğüm dahi yok. Bir sefer gördüğüm dahi yok. Nerede bu milletvekilleri, ne iş yapıyor? Çay dışında esnafım ben, erkek kuaförü. Artık Çaykur’da çalışıyorum. Böyle bir pahalılık olur mu ya? Bak, köyde inşaat yapıyorum. 15 ay önce 3 bin liraya demir aldım. Şu anda olmuş, en son aldım 7 bin 600 liraya. Böyle bir rezalet olur mu? Nedir bu, böyle bir rezalet olur mu ya? Ya virüs var dedik de bu kadar olmaz ya. Yeter yahu! Baştakiler bunu düzenleyecek. Pahalılık varsa önleyeceksin, değil mi? Cumhurbaşkanı ne iş yapıyor? En basit örnek bak: Adam doğu tarafında domatesi kaç liradan satıyor? Adam üretiyor, işte mazota şuna buna para veriyor; bir lira. Burada kaç paraya alıyoruz? Parayı götüren kimler? Zenginler. Ya böyle bir yönetim sistemi olmaz. Tarım Yasası çıkması lazım. Adam pamuk üretiyor, bir liradan satıyor. Böyle bir rezalet olmaz.”

“200 DÖNÜM ARAZİSİ OLAN BİRİ YILLIK 50 BİN LİRA MI KAZANIR”

Bak, bizim doğuda, bir tane müşterim geliyor. Ben esnaf, kuaförüm. Adam ‘200 dönüm arazim var’ dedi. Merak ettim. ‘Abi’ dedim ‘yıllık gelirin nedir?’ Elli bin lira. İki yüz dönüm arazisi olan biri, yıllık 50 bin lira mı kazanır, Allah aşkına? Bugün burada 200 dönüm arazisi olan adam buranın ağası olur yahu. Demek ki niye? Malı götüren, zenginler. Bu sefer ne oluyor? Doğu insanı İstanbul’a gidiyor. Nasıl gitmesin?”

Adıgüzel, derdini dinlediği vatandaşa şöyle yanıt verdi:

“Hiç merak etmeyin. Sadece iyi niyetle halkı öne almamız lazım. Biz bu niyetle yola çıktık. Bu işin sağı solu da yok. Şu partisi, bu partisi de yok. Biz şu anda halkın sorunlarını sahiplenen, oylarınıza değil sorunlarınıza talip olan bir şekilde geliyoruz. Hiç merak etmeyin. Siz de desteklerseniz, inşallah bu sorunları beraber çözeriz.”

Kaynak: anka