Ankara Eczacı Odası, hekimlere yapılan ek gösterge zammına eczacıların dahil edilmediğine tepki göstererek "Sağlık çalışanları arasında açık bir ayrımcılığa sebep olan ve adalet duygusunu zedeleyen bu yanlış bir an önce düzeltilmelidir. Eczacılar da derhal bu kapsama alınmalıdır" açıklamasını yaptı.

Ankara Eczacı Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'na seslenildi ve eczacıların da bu maaş artışına dahil edilmesi istendi. Açıklama şöyle:

"Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen düzenleme ile hekimlere ek gösterge zammı yapılmasını yerinde ve doğru bir karar olarak görmekle beraber, eczacıların düzenleme kapsamına dâhil edilmemesini şiddetle reddediyoruz. Halkın ilaca erişmesi için pandeminin getirdiği tüm zorluklara göğüs gererek canla başla çalışan eczacıların görmezden gelinmesini, yok sayılmasını kabul etmiyoruz.

Unutulmamalıdır ki sağlık bir bütündür ve tüm basamaklarda görev yapan sağlık çalışanları sistem içinde önemli bir yere sahiptir. Eczacılar, aldıkları eğitim ve ettikleri yemin gereği sağlık sisteminin vazgeçilmez bir parçasıdır. Dolayısıyla sağlık çalışanları arasında açık bir ayrımcılığa sebep olan ve adalet duygusunu zedeleyen bu yanlış bir an önce düzeltilmelidir. Buradan Sağlık Bakanlığı'na açıkça sesleniyoruz: Yapılan düzenlemenin vicdanlarda kabul görmesi için pandemi boyunca canını ortaya koyarak mücadele eden eczacılar da derhal bu kapsama alınmalıdır."

Kaynak: anka