30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, Türkiye Büyük Millet Meclisi önünden eski Meclis binasına kadar resmi geçit töreni düzenlendi.

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Ankara’da, Anıtkabir’deki törenin ardından; Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünden, Ulus’taki eski Meclis binasına kadar resim geçit töreni yapıldı.

Geçit töreni, TBMM’nin Dikmen Caddesi’ndeki kapısının önünden başladı. Yürüyüşe katılan askerler büyük boy Atatürk posteri ve Türk bayrağı taşıdı.

Geçit töreninde, Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası ile Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı’ndan oluşan Karma Bando takımı marşlar seslendirdi. Törende Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı gibi dönemlerin askeri üniformalarını giyen "Tarihi Bölük" de geçiş yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği ile jandarma ve emniyetin motosikletli birlikleri de korteje katıldı.

Geçit törenine yurttaşlarda yoğun ilgi gösterdi.  Covid-19 tedbirleri kapsamında yapılan geçit töreni 4 kilometrelik bir yürüyüşün ardından Ulus'taki eski Meclis önünde sona erdi.

Atatürk Bulvarı boyunca emniyet birimlerince geniş güvenlik önlemleri alındı. Bulvara çıkan tüm yollar kapatılırken çevik kuvvet ve atlı polisler de güzergahta güvenliği sağladı.

Kaynak: anka