İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bursa’da; siftah yapmadığını öğrendiği esnaftan ayakkabı aldı. Akşener, “İlk siftahı ben yapayım. Benim bir ablam var, yaşlı. Yumuşak babaanne ayakkabısı istiyorum. Emekli paramla ödeyeceğim” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyareti için dün Bursa’nın Orhangazi ilçesindeydi.

Bir ayakkabıcı dükkanına giren Akşener, “Siftahın var mı şu anda?” diye sordu. Ayakkabıcı “Yok” karışlığını verince, Akşener; “İyi bakalım ilk siftahı ben yapayım. Benim bir ablam var, yaşlı. Yumuşak babaanne ayakkabısı istiyorum. Emekli paramla ödeyeceğim. İkimize de şans getirsin, bereket getirsin” dedi ve ayakkabıyı satın aldı.

Akşener’i, esnaf ziyaretleri sırasında yolda durduran Necati Atlı adlı bir vatandaş da “Bütün hükümetleri biliyorum. 3 dönem de muhtarlık yaptım. Keşke bir şey bilmeyeydim, ben şakşaklardım bunları. Keşke bir şey bilmeyeydim. Ama bildiğim için çok zoruma gidiyor. Bütün umudumuz sensin” dedi.

“150 BİN LİRA MAAŞ ALAN AÇIN HALİNDEN ANLAR MI?”

Daha sonra Cumhuriyet Meydanı’na geçen Meral Akşener, toplanan kalabalığa seslendi. Akşener, şunları söyledi:

“650 TL’lik burs parasını, sayın Erdoğan gençlerimize diyor ki, yüzünüze gözünüze dursun. 650 lira günde 20 lira demektir, ey Erdoğan. Sen 20 lira ile geçin de görelim bakalım. Kimin yüzüne gözüne duruyormuş. 150 bin lira maaş verdiğin bürokratlarının normal maaşını indir bakalım 10 bin liraya, indir bakalım asgari ücrete de geçinsinler görelim bakalım. 150 bin lira maaş alan açın halinden anlar mı?”

Şimdi esnaftan geliyorum diyorlar ki okullar açıldı. Çocuğuna 5 takım kıyafet alan şimdi 2 takıma düşürdü. Çocuğuna şu markadan alan şu anda dolarla olduğu için her şey arttığından dolayı Türkiye’de dolardan dolayı her şey artıyor diyor esnaf ve diyorlar ki bir takıma düştü veya daha ucuzuna düştü. Bir zeytin üreticisiyle karşılaştım. Diyor ki zeytinciliği bırakacağız. Bizim zeytinlerimiz yılda 1 lira artıyor ama gübre yüzde 100 artıyor. İlaç yüzde 150 artıyor. Mazotu saymıyorum bile. Şimdi buradan takipçisi olmak üzere iri zeytinin 25 lira olması gerektiğini söylüyorum. İnce zeytinin küçük tanelinin de 9.25 lira olması gerektiğini söylüyorum. Seçmeni velinimet olmaktan çıkarttınız.

Şimdi burada hep birlikte bu meydanda hizmet üzerinden rekabet edilmesini, siyasetçilerin buraya benim gibi gelip karşılıklı diyaloga geçmesini, oylarınızın şucunun, bucunun değil hizmet üzerinden. EYT’nin derdini çözülmesi üzerinden, işsiz gencin iş bulması üzerinden, esnafın göçmesinin önüne geçmesinin üzerinden, zeytinin iri tanelisinin 9,25 olması üzerinden rekabet yapılacak. İşte burada bu meydan da artık seçmen velinimettir. Bu velinimet olmuş seçmen karşısında, bu velinimet milletin, aziz milletin karşısında ben dahil herkes hazır ol da duracak doğru mudur? Herkesi hazır olda durduracak mısınız? Beraber bu haremi düzeni yıkacak mıyız?”

 

 

Kaynak: anka