İSMET KÖSOĞLU - İLYAS GÜR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Rize'nin İkizdere ilçesinde esnaf ziyareti sırasında organize olduğu izlenimi veren bir provokasyonla karşılaştı. Bir kadın, “PKK ile iş birliği yaparken burada ne işiniz var” dedi. Akşener ise vatandaşa “Meral Akşener’e diyorsunuz, ayıp ayıp. Megri megri’yi ben mi söyledim. Osman Öcalan’ın mektubunu ben mi okutturdum. Hadi oradan” diyerek tepki gösterdi.

Akşener, haftalardır doğalarını savunan İkizderelilere destek vermek için bugün Rize’ye geldi. Esnaf ziyareti yapmak için İkizdere ilçesine gelen Akşener, aracından indiği sırada yanına yaklaşan bir kadın “PKK ile iş birliği yaparken burada ne işiniz var? PKK ile işbirliği yapmıyor mu? CHP ile işbirliği yapmıyor mu?” dedi.

“MEGRİ MEGRİYİ BEN Mİ SÖYLEDİM”

Geriye dönerek laf atan kişiye tepki gösteren Akşener, "Yapmıyorum kardeşim. Bakın ezan okunuyor nasıl bir iftira. Sizi Allah’a havale ediyorum. Meral Akşener’e diyorsunuz, ayıp ayıp! Megri megriyi ben mi söyledim? Osman Öcalan'ın mektubunu ben mi okuttum? Hadi oradan" diye yanıt verdi. Çevredeki vatandaşlar ise bu sözleri üzerine alkışlarla Akşener’e destek verdi.

UĞUR POYRAZ TEPKİ GÖSTERDİ

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz da sosyal medya hesabından Akşener'e yönelik kışkırtıcı paylaşım yapan bir başka hesabı alıntıladı ve  “Bu hesap değiştirme, isim değiştirme yeteneklerinin ne anlama geldiği de belli. Sen ve sahiplerini bulacağım. Bu memleketi karıştırmayı, iftirayı amaç haline getirmiş ne kadar istihbarat aparatı varsa alayınızı bu milletin huzurunda ifşa edeceğim” dedi.

 

Kaynak: anka