İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Sözleşmesi'nin imzalanmasının 10. yılında "Gözlerinizi kapattığınızda hayal ettiğiniz mutlu ve huzurlu bir Türkiye’yi hep birlikte kurabiliriz. Kadınları, çocuklarımızı ve ailemizi korumak için yeniden; ‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır!’ diyebiliriz. Yeter ki vazgeçmeyelim, biz vazgeçmeyeceğiz" mesajını verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Sözleşmesi'nin imzalanmasının 10. Yılı dolayısıyla sosyal medya hesabından videolu mesaj yayınladı. Akşener, "Gözlerinizi kapattığınızda hayal ettiğiniz mutlu ve huzurlu bir Türkiye’yi hep birlikte kurabiliriz. Kadınları, çocuklarımızı ve ailemizi korumak için yeniden; ‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır!’ diyebiliriz. Yeter ki vazgeçmeyelim, biz vazgeçmeyeceğiz" notuyla paylaştı.

Videoda Akşener'in "Gözlerinizi kapattığınızda nasıl bir Türkiye hayal ediyorsunuz?" sorusuna kadınlar şu yanıtları verdiler:

- Çocukların parklarda, bahçelerde özgürce oynayabildiği; evlenme yaşlarının değil, başarma kriterlerinin tartışıldığı bir Türkiye.

- Çalışma hayatında engellenmediğimiz; şiddete, cinayete veya hakarete özne olmadığımız bir Türkiye.

- Sevgi adı altında her türlü baskının ve kıskançlığın normalleştirilmediği, giyim tarzımızın taciz karşısında haklı bir gerekçe oluşturmadığı bir Türkiye.

- Cinsiyetimizin, yaşımızın, hayat tarzımızın her gün yeni bir polemiğin konusu olmadığı, medeni durumumuza göre ayrıştırılmadığımız bir Türkiye.

- Devleti yönetenlerin, öldürülen kadın sayısıyla övünmediği, anayasal haklarımızı çiğnemediği, bir gecede hiçe sayılmadığımız bir Türkiye.”

“BİR ZİHNİYET DEĞİŞİR VE TÜM HAYATIMIZ DEĞİŞİR”

Kadınların bu cevaplarının ardından konuşan Akşener, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bunların hiçbiri aslında hayal değil, böyle bir Türkiye mümkün. Bir şey değişir ve her şey değişir. Bir zihniyet değişir ve tüm hayatımız değişir. Yeter ki inanalım. Kadınları, çocuklarımızı ve ailemizi koruyabiliriz. Mutlu ve huzurlu bir Türkiye'yi hep birlikte kurabiliriz. Hep birlikte yeniden, 'İstanbul Sözleşmesi yaşatır' diyebiliriz. Yeter ki vazgeçmeyelim, vazgeçmeyeceğiz.”

Kaynak: anka