İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, "Bu millet sana güvendi, yetkiyi verdi. Ama sen milletinden koptun. Kibrine ve hırslarına yenildin. Haktan, hakikatten uzaklaştın. Ve sonuçta başarısız oldun. Artık milletimize verecek bir şeyin kalmadı. Bu gerçeği kabullen artık. Başarısızlığı kabullenmek de bir erdemdir. Koltuğu kaptırmak, dünyanın sonu değil. Yapamayınca çekilmeyi de bileceksin.

Yönetemeyince kenara çekilip, yönetebilenleri izleyeceksin. Bu kadar basit" diye seslendi.

Akşener, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ne dediyse tam tersini yaptığını bu nedenle de artık sözünün hiçbir değeri kalmadığını ifade eden Meral Akşener, şunları söyledi:

"Siyasetçinin sözü namusudur. İşte o nedenle, bir siyasetçi için en kötüsü, Sözünün kıymet-i harbiyesinin kalmamasıdır. Geldiğimiz noktada, senin sözünün de bir değeri kalmadı. Çünkü ne dediysen, millete tersini yaşattın. Zenginlik dedin, fakirliği yaşattın. İş dedin, gençleri işsiz bıraktın. Aş dedin, vatandaşı aç bıraktın. 'Güçlü Türkiye' dedin, itibarımızı iki paralık ettin. 'Uçacağız' dedin, memleketi uçuruma sürükledin. Siyasetçi, milletine projelerini anlatır, çözümlerini anlatır, vaatte bulunur. Vaatlerini gerçekleştiremezse de çıkar, milletinden özür diler. Bütün yanlışlarına ve eksiklerine rağmen, istifini bozmayandan siyasetçi olmaz. Devlet insanı hiç olmaz. Böyle devlet yönetilmez.

“KOLTUĞU KAPTIRMAK, DÜNYANIN SONU DEĞİL. YAPAMAYINCA ÇEKİLMEYİ DE BİLECEKSİN”

Sayın Erdoğan; Bu millet sana güvendi, yetkiyi verdi. Ama sen milletinden koptun. Kibrine ve hırslarına yenildin. Haktan, hakikatten uzaklaştın. Ve sonuçta başarısız oldun. Artık milletimize verecek bir şeyin kalmadı. Bu gerçeği kabullen artık. Başarısızlığı kabullenmek de bir erdemdir. Koltuğu kaptırmak, dünyanın sonu değil. Yapamayınca çekilmeyi de bileceksin. Yönetemeyince kenara çekilip, yönetebilenleri izleyeceksin. Bu kadar basit. 

"SİZ TIPIŞ TIPIŞ GİDİYORSUNUZ, BİZ KOŞARAK GELİYORUZ"

Korkma Sayın Erdoğan. Biz kimseyle düşman değiliz. Bizim derdimiz belli. Çocuklarımız için, torunlarımız için, güçlü, zengin ve mutlu bir Türkiye’yi, bir an önce tesis etmekten başka bir hedefimiz yok. Çünkü biz, sizin gibi sefa sürmeye değil, milletimize hizmet etmeye geliyoruz.  Milletimizin dertlerini çözmeye geliyoruz. Siz tıpış tıpış gidiyorsunuz, biz koşarak geliyoruz. Emin adımlarla, her gün büyüyerek geliyoruz. Milletimizle, yan yana, omuz omuza geliyoruz. O nedenle, ilk seçimden sonraki muhalefet kariyerinizde, sana ve arkadaşlarına şimdiden başarılar diliyoruz."

 

Kaynak: anka