Aksaray Belediyesi'nin atıkları ekonomiye kazandırmak ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakabilmek adına hayata geçirdiği ‘Toplama Ayırma Tesisi (TAT) ve I. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde inşaat çalışmalarına devam ediyor.Ayşe ALP (Aksaray Olay Haber)- Bu yıl sonunda inşaat çalışmalarının tamamlanarak 2022 yılının ilk aylarında işletmeye açılacak olan tesisin mali değeri 4 Milyon 750 Bin Türk Lirası olduğu biliniyor. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleri ile çevre dostu bu projeye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kaynaklarından 2 Milyon TL’lik hibe destek sağlandı.

Hacılar Harmanı Mahallesine 8 Bin metrekare alan üzerine inşa edilen tesisin Toplama Ayırma Tesisi (TAT) ile I. Sınıf Atık Getirme Merkezi olarak iki ana bölümden oluşuyor. İnşaat aşamalarının büyük oranda tamamlandığı tesis Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Sıfır Atık yönetim planı doğrultusunda işletilecek. 

Tesisin tüm alanlarında kurulumu tamamlandıktan sonra çevre kirliğini ciddi manada önleyecek geri dönüşebilen atıkların bertaraf edilerek tekrar ekonomiye kazandırılmasına imkân sağlayacak. 

Kaynak: igf