AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Kadıköy'de bulunan Surp Takavor Ermeni Kilisesi'nin kapısının üzerine çıkan iki kişinin müzik eşliğinde karşılıklı oynadığı görüntülere tepki göstererek, "Bu saygısızlığı kınıyoruz. Dini mekanların saygınlığına yaraşmayan her türlü eylemi provokasyon olarak değerlendiriyoruz" dedi.

İstanbul Kadıköy'de bulunan Surp Takavor Ermeni Kilisesi'nin önündeki meydanda toplanan grup çalan müzikle eğlendi. Dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda üç kişi kilisenin kapı duvarının üstüne çıktı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde iki kişinin çıktıkları duvarda çalan müzikle dans ettikleri görüldü, görüntüler tepki topladı. 

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak görüntülere tepki gösterdi. Çelik, "Surp Takavor Kilisesi'ne yönelik bu saygısızlığı kınıyoruz. Dini mekanların saygınlığına yaraşmayan her türlü eylemi provokasyon olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Çelik'in açıklaması şöyle:

"Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'nin duvarının üstüne çıkan bir grup, bu dini mekana gösterilmesi gereken saygıya yakışmayan davranışlarda bulunmuştur. Surp Takavor Kilisesi'ne yönelik bu saygısızlığı kınıyoruz. Mabedlere yapılan saygısızlık herkese karşı saygısızlıktır.

Camileri, kiliseleri, havraları hedef alan, dini mekanların saygınlığına yaraşmayan her türlü eylemi provokasyon olarak değerlendiriyoruz ve insanlık adına mahkum ediyoruz."

 

Kaynak: anka