NEDİM GÜLER

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye’de üniversite sayısının 76’dan 207’ye çıktığını belirtip, “8 buçuk milyon üniversite öğrencisi olan, bir büyük üniversite öğrencisi ordusuna sahip olan bir ülkeyiz. Çok sayıda üniversitenin açılması kaliteyi düşürmez. ABD'de 5 binin üzerinde üniversite var” dedi. 

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Yalova Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yıl Açılış Töreni’ne katıldı. Kurtulmuş, şunları söyledi:

“Türkiye’de bugün, üniversiteye erişim bakımından öğrencilerimizin önünde büyük bir engel kalmamıştır. Her ilimizde bir üniversitenin varlığı, her üniversitenin bir değer kattığını hepimiz biliyoruz.

Şu anda Türkiye, yaklaşık 8 buçuk milyon üniversite öğrencisi olan, tabiri caizse bir büyük üniversite öğrencisi ordusuna sahip olan bir ülkeyiz. Şunu söylemek isterim, üniversite sayısının artması üniversite eğitiminin kalitesini düşüren bir husus değildir.

Bugün Amerika Birleşik Devletleri’nde zannediyorum artık 5 binin üzerinde üniversite vardır. Bu 5 bine yakın üniversitenin içinde Harvard gibi, MIT gibi çok değerli üniversiteler, ilk 500 içinde yer alan üniversiteler olduğu gibi, sıradan hatta sıradan olmanın da altında seviyelerde yer alan üniversiteler vardır.

Üniversitelerin sayısal olarak artması eş zamanlı olarak üniversiteler arası rekabeti arttıran bir fonksiyon haline getirilirse, üniversitelerin sayısının çoğalması bilimin kalitesini de yükseltir.

“ÇOK SAYIDA DOSYA BİLİYORUM”

Türkiye, sadece siyasi olarak değil; eğitim bakımından da çok büyük bir ihanetle karşılaştı. O ihanetin merkezlerinden bir tanesi de Yalova Üniversitesi’ydi. Maalesef FETÖ denilen eşkıya çetesi sadece Türkiye’nin kurum ve kuruluşlarına sızmakla kalmamış, neredeyse Türkiye’nin eğitim kurumlarını, Türkiye’nin üniversitelerini de kendi adamları için kolay kariyer basamakları olarak kullanmıştır.

Çok sayıda dosya biliyorum. O dosyaların içerisinde bir damla alın teri olmadan onun bunun desteğiyle doktor yapılan arkasından kadro ihdas edilerek doçentlik ve profesörlük kadrolarına yükseltilen, çok sayıda FETÖ’cünün beleşten bu basamaklarda yükseldiğini dün gibi hatırlıyoruz.

Bunu yaparken de sizin gibi değerli öğretim üyelerinin içerisine de kendilerine rakip olmaması için nice engeller çıkarttıklarını da biliyoruz. Nice iftiralarla, nice kumpaslarla birçok öğretim üyesini diskalifiye ettiklerini de biliyoruz.

“FETÖ’NÜN KİRİNDEN, PASINDAN ARINMIŞ OLDUNUZ”

Ayrıca öğrenciler üzerinde kurdukları hakimiyetlerle de üniversiteleri, tabiri caizse sadece kendi amaçlarına hizmet eden; bilim milim falan bunlar hikâye, birer ihanet yuvalarına dönüştürmek için ne gayretler verdiğini Yalova Üniversitesi’nde öğretim üyeleri de biliyor.

Bu eğitim sistemi için önemli bir zaman, vakit ve enerji israfıydı. Allah’a çok şükür 15 Temmuz’dan sonra çok ciddi bir şekilde mücadele verilmiş olması bunların üniversite eğitimleri başta olmak üzere devletin, kamunun içinden bir şekilde temizlenmesi vakit almıştır, enerji israfına neden olmuştur ama çok şükür başarılı olmuştur. İşte başarılı örneklerinden bir tanesi de burasıdır, Yalova Üniversitesi’dir. Bu süreçte FETÖ’nün kirinden, pasından da arınmış oldunuz.

“GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İDEALİNDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ” 

Türkiye’nin attığı bu adımların her birisinin engellenmesi için birilerinin içeriden nasıl çelme taktığını, dışarıdan zaten birilerinin nasıl mâni olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunu da bilerek, dayanışma ruhu içinde hareket edeceğiz. Siyasi kanaatlerimiz farklı olabilir, ama Türkiye’nin büyük ve güçlü bir Türkiye olma hedefindeki müşterekliğimiz sağlanmalı ve bu istikamette yürümek zorundayız."

Kaynak: anka