AFAD, Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan yangına ilişkin, “Yangından 30 vatandaşımız etkilenmiştir. Sağlık Bakanlığı tarafından bölgeye 7 ambulans, 2 UMKE ve 1 mobil komuta aracı sevk edilmiştir” açıklaması yaptı.

AFAD, Antalya’nın Manavgat ilçesinde meydana gelen yangına ilişkin açıklama yaptı. AFAD’ın resmi internet sitesinden “saat 16.00 itibarıyla” vurgusuyla yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“ÇALIŞMALARINDA 1 UÇAK, 19 HELİKOPTER, 192 ARAZÖZ VE 2 DOZER GÖREV YAPMAKTADIR”

28 Temmuz 2021 tarihinde Antalya Manavgat ilçesi Yeniköy mevkiinde ormanlık alanda yangın çıkmıştır. Yangına havadan ve karadan müdahale edilmektedir. Yürütülmekte olan söndürme çalışmalarında 1 uçak, 19 helikopter, 192 arazöz ve 2 dozer görev yapmaktadır.

“YANGINDAN 30 VATANDAŞIMIZ ETKİLENMİŞTİR”

SAKOM’dan alınan bilgiye göre yangından 30 vatandaşımız etkilenmiştir. Sağlık Bakanlığı tarafından bölgeye 7 ambulans, 2 UMKE ve 1 mobil komuta aracı sevk edilmiştir.

“ANTALYA AFAD MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN 3 ARAÇ VE 11 PERSONEL BÖLGEDE GÖREVLENDİRİLMİŞTİR”

Antalya AFAD Müdürlüğü’nden 3 araç ve 11 personel bölgede görevlendirilmiştir. Ayrıca Isparta, Burdur, Konya, Karaman ve Mersin illerinden Antalya Valiliği ile eşgüdüm halinde 10 arazöz ve 3 itfaiye aracı bölgeye sevk edilmiştir.

“YANGINDAN ETKİLENEBİLECEK ALANLARDA BULUNAN EVLER TAHLİYE EDİLMEKTEDİR”

Yeniköy, Kalemler, Evrenseki ve Çolaklı mahallelerinde, yangından etkilenebilecek alanlarda bulunan evler tahliye edilmektedir. Kırsal kesimde bulunan bazı ahırların yandığı bilgisi alınmıştır.”

Kaynak: anka