20. Milli Eğitim Şurası'na katılan Anadolu Eğitim Sendikası (AES) Başkanı Mehmet Alper Öğretici, ‘uzman öğretmenlik’ ve ‘başöğretmenlik’ için açılması planlanan sınavları eleştirerek, "Biz, öğretmenlerin uzman ve başöğretmen olmasında sınavların esas alınmasını doğru bulmuyoruz. Biz, zaten öğretmenliğin bir uzmanlık mesleği olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle belirli kademeleri, belirli kıdemi dolduran öğretmenlerin uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik tazminatlarını almasından yanayız" dedi.

Milli Eğitim Şurası'nın komisyon toplantılarına katılan AES Başkanı Mehmet Alper Öğretici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakında Meclis’e sunacaklarını söylediği Öğretmenlik Meslek Kanunu ve ‘uzman öğretmenlik’ ve ‘başöğretmenlik’ için açılması planlanan sınavları ANKA Haber Ajansı'na değerlendirdi. Öğretici, şöyle konuştu. 

"Dün başlayan 20. Milli Eğitim Şurası'nda Sayın Cumhurbaşkanı, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili bilgiler vermişti. Uzman ve başöğretmenlerle ilgili detayları açıklamıştı. Şura'dan sonra Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun Meclis’e geleceğinden bahsetmişti. Anadolu Eğitim Sendikası olarak, paydaş olarak, öncelikle Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun içeriğini bilmiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'nın açıkladığı kadarıyla biliyoruz. İsterdik ki Öğretmenlik Meslek Kanunu öğretmenlerle birlikte açıklansın. Uzman ve başöğretmenlikle ilgili sınavlardan bahsetti Sayın Cumhurbaşkanı. Biz, öğretmenlerin uzman ve başöğretmen olmasında sınavların esas alınmasını doğru bulmuyoruz. Biz, zaten öğretmenliğin bir uzmanlık mesleği olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle belirli kademeleri, belirli kıdemi dolduran öğretmenlerin uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik tazminatlarını almasından yanayız.

Bugün 20. Milli Eğitim Şurası'nın ikinci günü. Komisyon toplantılarında bizler de AES olarak Milli Eğitim Şurası'nı takip ediyoruz, komisyonlarda görev alıyoruz. Üzerimize düşen sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz."

Kaynak: anka