CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ve CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Şanlıurfa Adliyesi önünde 198 gündür adalet nöbeti tutan Şenyaşar Ailesi’ni ziyaret etti. Tutdere, “Bu olay, bu cinayet, Türkiye yargısı için bir kara leke. Ailenin adalet talebini bir an önce yetkililerin karşılaması gerekir” dedi.

AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, 2018’deki genel seçim çalışmaları sırasında korumalarıyla birlikte Şenyaşar Ailesi’nin işlettiği dükkana girmiş; Emine Şenyaşar, dükkanda çıkan kavga ve sonrasında hastanede yaşanan olaylarda eşi ve iki oğlunu kaybetmişti. Emine Şenyaşar, olaydan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte 9 Mart’ta Şanlıurfa Adliyesi önünde adalet nöbeti tutmaya başlamıştı.

Abdurrahman Tutdere ve Aziz Aydınlık, bugün Şenyaşar Ailesi’ni ziyaret ederek aileye destek verdi. Aziz Aydınlık, ailenin adalet talebine ilişkin, “198 gündür Şenyaşar Ailesi burada. Bu olayın aydınlatılması için tanık olanlara çağrıda bulunuyoruz. 3 yıldır süren gizlilik kararı sonlandırılmalı” dedi.

"NAMAZA GİTTİK PANKARTIMIZI ÇALDILAR"

Milletvekillerine bu süreçte yaşadıklarına dair bilgi veren Ferit Şenyaşar, kardeşi Fadıl Şenyaşar’ın, Elazığ Cezaevi’nde 3 yıl 3 aydır tek kişilikli hücrede tutulduğunu belirtti. Ferit Şenyaşar, “Hastanede yaşanan katliama dair hala gizlilik kararı var. Urfa Valisi katliamın tanığıdır. Gözaltı ya da tutuklu yok. Biz altı ayı aşkındır buradayız, herkes biliyor. Hukuksuz bir şekilde 5 kere gözaltına alındık, annem hakkında dava açıldı. Namaza gittik pankartlarımızı çaldılar. Bizim talebimiz sadece adalet” diye konuştu. 

 ‘BU OLAY, YARGININ NE KADAR SİYASETİN ETKİSİNDE OLDUĞUNU GÖSTERİYOR”

Abdurrahman Tutdere ise “Adliye binasının önünde 198 gündür bir cinayete kurban giden yakınları için adalet isteyen bir aile. Bu olay, AKP iktidarı döneminde tarafsız ve bağımsız olması gereken yargının ne kadar siyasetin etkisinde olduğunu ve siyasetin baskısı nedeniyle işlemediğinin açık bir göstergesi. Devletin hastanesinde, kameralar önünde gerçekleşen bir cinayette, bütün deliller ortadayken olayın üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen bu dosya ile ilgili açılan bir dava yok. Dosya soruşturma aşamasında ve dosyada da gizlilik kararı var. Kameralar önünde gerçekleşen bu cinayetle ilgili gizlilik kararının olması, gerçekten bu soruşturma ile ilgili ailenin kuşkularında ne kadar haklı olduğunu ortaya koyuyor. Aile ile dayanışma duygularımızı göstermek için buradayız” dedi.  

“BU OLAY, TÜRKİYE YARGISI İÇİN BİR KARA LEKE”

Suruç Devlet Hastanesi'nde yaşanan olay esnasında dönemin Şanlıurfa Valisi’nin de hastanede olduğu iddialarına dikkat çeken Tutdere, şunları söyledi:

“Mevkii ne olursa olsun hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü yoktur. Anayasamıza göre Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukuk devletinden siyasi rütbesi ne olursa olsun hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü yoktur. Herkesin yargı önünde adil bir şekilde yargılanma hakkı vardır. Ve bu hak, herkes için eşit bir şekilde uygulanması gerekiyor. Ancak geldiğimiz Türkiye’de, özellikle AK Parti iktidarı döneminde yargının siyasetin baskısı altında kaldığını görüyoruz. Devletin valisinin gözleri önünde yaşanan bir olayla ilgili 3 yıldan beri bir dava açılmadığını üzülerek görmekteyiz. Bu olay, bu cinayet, Türkiye yargısı için bir kara leke. Ailenin adalet talebini bir an önce yetkililerin karşılaması gerekir. Bu olayın tüm yönleri ile araştırılması, gün yüzüne çıkarılması gerek. Bizim çağrımız; acilen gizlilik kararının kaldırılarak soruşturmanın tamamlanması. Bütün şüphelilerin yargı önünde yargılanmaları gerekir. Bu olayın takipçisi olacağız.”

Kaynak: anka