Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediyenin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamasında; “Atalarımızın bize emanet ettiği Ankara’yı inşallah Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği şekilde ilelebet yaşatacak çalışmalara söz veriyoruz” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Parkı’nda düzenlediği etkinlikle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı. Yurttaşlara kırmızı ve beyaz kıyafetler giyilmesi çağrısının yapıldığı kutlamada, “Atatürk ve Zafer” konulu fotoğraf sergisi, açıldı. Sanatçı Sunay Akın, “Zafere Giden Yol”u anlatırken, sanatçı Bengü de konser verdi.

Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile beraber sahneye çıktı. Yavaş ve Kılıçdaroğlu’na çiçek sunuldu. Yavaş sahnede yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Herkese iyi akşamlar diliyorum. Şeref verdiniz. Değerli hemşerilerim Ankara milli mücadelemizin karargâhı. Burada esarete karşı cesaretlerini gösterip, düşmana Anadolu’ya geldiklerini zindan eden, Türkiye’nin bütün renklerini bir araya getirip, o yokluk içerisinde emperyalizme karşı savaşan bir Anadolu’nun merkezi Ankara. Bu bağımsızlık savaşını, ülküsünü bütün dünyaya haykırıyoruz. Atalarımızın bize emanet ettiği Ankara’yı, ülkemizi inşallah Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği şekilde ilelebet yaşatacak çalışmalara söz veriyoruz.”

Kaynak: anka