Karanfil Group şirketlerinden KRN Lines, ikili ticaret hacminin artırılması amacıyla, Libya'ya bugüne kadar sadece deneme amaçlı gerçekleştirilen Ro-Ro (lojistik araçlarının gemiler aracılığı ile bir yerden başka bir yere taşınması) seferlerinin düzenli olarak yapılmaya başlandığını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada İstanbul Ambarlı Limanı'ndan yola çıkan ilk geminin Akçansa Limanı'na uğramasının ardından Misurata'ya ulaştığı bildirildi. 

Türkiye'den Libya'ya yönelik daha önce düzenli olarak gerçekleştirilemeyen Ro-Ro seferleri kalıcı olarak başlatıldı. Karanfil Group şirketlerinden KRN Lines, Türkiye'den Libya Misurata Limanı'na ilk seferini gerçekleştirdi. İstanbul Ambarlı Limanı'ndan yola çıkan ilk gemi, Akçansa Limanı'na uğramasının ardından Misurata'ya ulaştı.

İstanbul, Kocaeli, Samsun, İzmir, Mersin ve İskenderun limanlarından Libya Misurata'ya direkt Ro-Ro ve konteyner taşımacılığı gerçekleştirecek şirket, filosuna katacağı yeni konteyner gemiler sayesinde iki ülke arasında haftalık düzenli konteyner hat servisine başlamayı hedefliyor. 

"DÜZENLİ SEFERLERİMİZ OLACAK"

Türkiye ile Libya arasında Ro-Ro seferlerinin daha önce denendiğini ancak devamlılık sağlanamadığını belirten Karanfil Group CEO'su Fatih Sarı, halihazırda İstanbul, Gemlik, İzmir ve Mersin limanlarından Libya'nın Misurata, Tripoli, Al Khoms ve Bingazi limanlarına konteyner servislerinin bulunduğunu söyledi.

Sarı, "Düzenli konteyner servisi dışında düzenli Ro-Ro ve kargo seferlerini ilk kez biz gerçekleştiriyoruz. Misurata limanı ile başladığımız Ro-Ro ve kargo seferlerimize Misurata ve Tripoli limanlarını da ekleyeceğiz. Türkiye'den İstanbul İzmir, Mersin, İskenderun, Kocaeli ve Samsun limanlarından düzenli seferlerimiz gerçekleşecektir" dedi.

Türk denizciliğini daha ileri götürecek projelere imza atmaya devam edeceklerini vurgulayan Sarı, "Düzenli Ro-Ro ve kargo seferleri başta Libya olmak üzere tüm Afrika'ya yönelik ticaretimizi artıracak. Aynı zamanda iki ülke arasında her geçen gün ileri giden ilişkilere de katkı sunacak. Türk denizciliğini daha da ileri götürme yolunda yeniliklere imza atmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

YÜKLER 4 GÜNDE LİBYA'DA OLACAK

Karanfil Group CEO'su Fatih Sarı, Libya'ya yönelik düzenli Ro-ro ve kargo seferlerinin hem savaş öncesinde hem de savaş döneminde zaman zaman denendiğini ancak kalıcı olamadığını belirterek şu açıklamalarda bulundu:

"Bugüne kadar sadece projelere göre yapılan seferler mevcuttu. Halbuki İtalya, Fransa ve İspanya üzerinden bugüne kadar çok kez düzenli Ro-Ro seferi yapıldı Libya'ya. Türkiye'den Libya'ya giden yürür araç ve iş makineleri ancak İtalya üzerinden aktarmalı gidiyor ve bu işlem çok uzun sürüyor. Kurduğumuz hat ve seferler sayesinde direkt 4 günde Libya'da olabileceğiz. Bu sayede Türk üreticilerine, sanayicisine ve ihracatçısına ciddi avantaj sağlayabilecekleri bir fırsat sunmuş oluyoruz. Daha kısa sürede daha uygun fiyatlarla ürünlerini Libya'ya ve oradan Afrika'ya sunabilecekleri bir hat sunuyoruz."

 

Kaynak: anka