İnşaat sektörü, hareketlilik için konut yatırımlarının artmasını bekliyor.İSTANBUL (İGFA) - Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen Hazır Beton Endeksi’nin 2021 Eylül Ayı Raporu’nu açıkladı.

Rapora göre, 2021 yılı Ağustos ayından sonra eylül ayında da faaliyette bir yükseliş görülmesine rağmen Beklenti Endeksi son bir ayda azalma gösterirken, uzun dönemli toparlanmanın göstergesi olan Güven Endeksi ise Eylül ayında eşik değerinin altında bir değer aldı. 2021 Eylül ayında bütün endeksler, pandemi sonrasında Türkiye ekonomisinde toparlanmanın etkilerinin görüldüğü geçen yılın eylül ayına kıyasla düşük göründü. 

Raporun sonuçlarını değerlendiren THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, üçüncü çeyrek verileri ile inşaat sektörünün yoluna devam ettiği ancak sektörün potansiyelinin bu yıl halen gösteremediğini söyledi. Sektör oyuncularının ekonomiye olan güvenlerinin ve geleceğe yönelik beklentilerinin olması gereken seviyenin altında olması, üzerinde önemle durulması gereken bir noktada olduğunu ifade eden Başkan Işık, inşaat sektörünün yoluna devam etmesi için konut yatırımına olan mevcut ilginin artması gerektiğini kaydetti.

İnşaatın güveni en hızlı zayıflayan, buna karşılık normalleşmesi en çok zaman alan sektör olduğunu vurgulayan Işık, “Ekonomik gelişmelerden ve başta faiz olmak üzere makro değişkenlerden ani bir şekilde etkilenen inşaat sektörünün kısa zaman içinde yoluna devam etmesi için konut yatırımına olan mevcut ilginin artması gerekmektedir. Bu noktanın cazip hâle getirilmesine yönelik her türlü kamusal girişim sektör açısından kıymetlidir” diye konuştu.

Kaynak: igf