Türkiye'nin ilk kimya ihtisas OSB'si GEBKİM'de kimyasal hammaddelerin üretimi ve temiz gelecek için teknoloji merkezi GEBTEK hayata geçirildi.Türkiye’nin ilk kimya ihtisas OSB’si GEBKİM’de Teknoloji Geliştirme ve Çözüm Merkezi’nin (GEBTEK) açılışı gerçekleştirildi.

GEBTEK ile başarmak istedikleri hedefleri sıralayan GEBKİM OSB YKB V. İbrahim Aracı, “GEBTEK ile Türkiye kimya sanayisinin küresel pazardaki yerini güçlendirmeyi ve GEBKİM üyelerine dijitalizasyon, karbonsuzlaşma hedefine uyum, uluslararası iş ağlarının kurulumu gibi konularda destek vermeyi hedefliyoruz” diye konuştu. İthal edilen ana kimyasalların üretimi için Ar-Ge çalışmalarının gerçekleştirileceği GEBTEK ile hammadde bağımlılığımızı azaltmayı hedeflediklerini anlatan Aracı, "Dünyamızın sorunlarına kayıtsız kalamayız. Karbonsuzlaşma sürecimize destek olacak tüm çalışmaları destekleyeceğiz. Geleceği bugünden inşa etmeliyiz” dedi.

GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (GEBKİM MTAL) ile birlikte çalışacak olan Teknoloji Gelişim Merkezi’nde, Türkiye’de ve dünyada yaptıkları kimya çalışmalarıyla önemli başarılar sağlamış akademi ve sanayi dünyasından isimlerden oluşan danışma kurullarının oluşturulması hedefleniyor. Döngüsel ekonomi ve dijital teknoloji gibi alanlardan uzmanların görev alacağı GEBTEK’de öğrenciler ana kimyasalların üretim proseslerine tanıklık edebilecek, kimya alanındaki Ar-Ge çalışmalarını ilk elden deneyimleyebilecekler.

Kaynak: igf