Akbank dijital bankacılık sistemlerinde yaşanan sorun nedeniyle devam eden arızayla ilgili yeni açıklama yaptı. Banka, sistemleri önümüzdeki saatlerde kademeli olarak açacaklarını bildirdi.

Akbank dijital bankacılık sistemlerinde yaşanan sorun nedeniyle banka müşterileri, dün sabah saatlerinden bu yana hemen hemen hiçbir bankacılık işlemini yapamıyor. Sorun, sosyal medyanın gündeminde birinci sırada yer alırken bankadan yapılan açıklamada, siber saldırının söz konusu olmadığı belirtildi. Yaşanan sorun nedeniyle Akbank’a ait pos cihazları da kullanılamıyor. Ayrıca devam eden arıza nedeniyle ATM’lerden de para çekme ve yatırma işlemi yapılamıyor.

Bankadan konuyla ilgili yeni bir açıklama daha geldi. Sistemlerin kademeli olarak önümüzdeki saatlerde çalışamaya başlayacağı belirtildi. Şirketten yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Hizmetlerimizdeki kesintileri gidermek için yoğun çalışmalarımızı teknoloji iş ortaklarımızla beraber aralıksız sürdürüyoruz. Sistemlerimizi önümüzdeki saatlerde kademeli olarak devreye almayı hedefliyoruz. Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: anka