Eğitim Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, uzman öğretmen ve başöğretmenlik sınavlarıyla ilgili “Kariyer hedefi dayatma ve zorlama ile olmaz. Teşvik ve taltif ile olur. 2005 yılında birkaç ay ile uzman öğretmen olmayı kaçıran, hali hazırda 20-25 yıllık hizmeti olan öğretmenlerimiz mezarda mı başöğretmen olacaklar?” dedi.

Eğitim Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, uzman öğretmen ve başöğretmenlik sınavlarıyla ilgili açıklama yaptı. Bahşi, şöyle dedi:

“HAZIRLANAN İÇERİKLERİN DERS ORTAMI İLE İLİŞKİLENDİRİLMESİ ZOR, SINIFTA KARŞILIKLARI YOK”

“Yıllardır örselenen ve yerlere serilen öğretmenin itibarının ayağa kaldırılması gerekirken yapılan uygulamalar ile bu itibar daha da ayakaltı duruma getirilmektedir. Defalarca söyledik, izah ettik. Fakat bakanlık hala bildiğini okuyor. Ankara'nın soğuk binalarında, alandan habersiz, öğretmenin beklentilerinden ve öğrencilerin ihtiyaçlarından bihaber bürokratların ben yaptım oldu tarzı plan ve programları kabul edilemez. Hazırlanan içeriklerin ders ortamı ile ilişkilendirilmesi zor, sınıfta karşılıkları yok, öğretmenlerin işine yaramayan sıkıcı ve tekdüze bir anlatımı var. 10-15 yıllık bir süreç 2 aylık videolara sıkıştırılmaya çalışılmış ama nafile. Öğretmenlerin çoğu duvarlara izletiyor videoları. Bakanlık bu şekilde öğretmenlerin gelişimine katkıda bulunduğuna inanıyor mu acaba? 

“20-25 YILLIK HİZMETİ OLAN ÖĞRETMENLERİMİZ MEZARDA MI BAŞÖĞRETMEN OLACAKLAR?”

Kariyer hedefi dayatma ve zorlama ile olmaz. Teşvik ve taltif ile olur. 2005 yılında birkaç ay ile uzman öğretmen olmayı kaçıran, hali hazırda 20-25 yıllık hizmeti olan öğretmenlerimiz mezarda mı baş öğretmen olacaklar? 2005 yılından beri Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı bir şekilde mağdur edilmiş, zaten alanında uzman ve işinin erbabı olan öğretmenlere sınav dayatması kabul edilemez. 10 yılını dolduran herkese ‘uzman öğretmen’, 20 yılını dolduran herkese ise ‘başöğretmen’ unvanı hemen şimdi sınavsız verilmelidir. Miladı dolmuş videoları izleme zorunluluğuna da öğretmenin çektiği bu çileye de bir an önce son verilmelidir. Öğretmenlerin huzurunu kaçırmayan ve onlara gerçek anlamda bir kariyer getiren bir düzen getirilmelidir.”

 

Kaynak: anka