RİZE'de, Kalkandere L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda mahkum Dursun Zehir, (27) koğuşu değiştirildiği için 2 infaz koruma memurunu jiletle yaraladı. Mahkumun 6 yıl önce annesi ile bir koruma polisini öldürdüğü ortaya çıktı.

Olay, bugün öğle saatlerinde meydana geldi. Rize Kalkandere L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda cinayetten tutuklu bulunan Dursun Zehir, koğuşu değiştirildiği için infaz koruma memuru D. A. ile İ.A.’yı jiletle yaraladı.

Göğsünden ve bacağından yaralanan 2 infaz ve koruma memuru, Rize Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İnfaz koruma memurlarının sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu arada 2 memuru yarayan Dursun Zehir’in, 6 yıl önce annesi Hanıme Aslan (43) ile koruma polisi Emrah Taşdemir’i İstanbul Adliyesi’nin kapısında öldürdüğü, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 4 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı.

Adliyede Silahlı Saldırı: 1 Kadın Öldü, 1 Polis Şehit

Çağlayan'daki Istanbul Adalet Sarayı’nda silahlı saldırı yaşandı. (11 MART 2014)



Çaresizlik ve gözyaşı

Çağlayan'daki Istanbul Adalet Sarayı’nda silahlı saldırı yaşandı. Saldırganın, babası hakkında tehdit davası açan annesini vurduğu olayda koruma polisi de şehit oldu. Adliyede görevli bir güvenlikçi de hafif yaralandı. Saldırgan Dursun Z., olay sonrası yakalanarak gözaltına alındı.

Istanbul Adalet Sarayı’nın C kapısında silahlı saldırı meydana geldi. C kapısından giren saldırgan Dursun Z. x-ray cihazından geçmeden 4-5 el ateş ederek 44 yaşındaki annesi Hanıme Arslan’ı, koruma polisi Emrah Taşdemir’i (24) ve adliyede çalışan güvenlik görevlisi Mehmet Zengin’i yaraladı. Ağır yaralanan anne Arslan olay yerinde hayatını kaybetti.

Ağır yaralanan polis memuru Emrah Taşdemir’e olay yerinde kalp masajı yapıldı. Ambulansla Florence Nightingale Hastanesi’ne kaldırılan ve şehit olduğu belirtilen Taşdemir’in duran kalbinin tekrar çalıştırıldığı ifade edildi. Ancak bir süre sonra Taşdemir’in kalbinin tekrar durduğu ve şehit olduğu kaydedildi.

Kolundan yaralanan güvenlik görevlisi Mehmet Zengin’e ise önce adliyedeki doktor tarafından müdahale edildi. Zengin, daha sonra hastaneye kaldırıldı.

Saldırı sonrası C kapısı kapatıldı ve olay yeri şeritle çevrildi. Bu sırada kapının dışında bekleyen küçük bir çocuk ve babası yerde yatan yaralıları yakından görmeye çalıştı. Vurulanın Dursun Z. olduğunu zanneden küçük çocuk ‘abi!’ diyerek ağlamaya başladı. Oğlunun öldüğünü zanneden baba Hızır Z.'de ‘Oğlum öldü’ diye feryat etti. Güvenlik görevlileri ve polisler baba oğulu sakinleştirmeye çalıştı. Güvenlikçiler vurulanın Dursun Z. olmadığını, gözaltına alındığını söyledi.

Ölen Hanıme Arslan’ın 2011 yılında kocası Hızır Z.’den boşandığı belitildi. Hızır Z.'nin Arslan ile konuşmak istediği ancak kabul etmeyince tehdit ettiği kaydedildi. Anne Arslan tehditler almaya başlayınca da boşandığı eşi Hızır Z. hakkında dava açtı. Anne Arslan’a koruma polisi de verildi.

Istanbul 14. Sulh Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmada baba Hızır Z.'ye 11 ay hapis cezası verildi. Anne Arslan adliyeden çıkacağı sırada oğlu Dursun Z.’nin silahlı saldırısına uğradı.

Editör: TE Bilişim