AFAD'dan yapılan açıklamada, bölgeye bir AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi, 20 ambulans, 12 UMKE aracı, bir mobil komuta aracı, bir acil müdahale ünitesi ve bir lojistik aracın sevk edildiği belirtildi.

Müdahale ve tarama faaliyetlerinin 86'sı AFAD personeli olmak üzere UMKE, 112 Acil, itfaiye, jandarma ekiplerinden toplam 116 personel ve 29 araç ile sürdürüldüğü ifade edildi.

Yaralı sayısının Bingöl'de 14, Erzurum'da 4 olmak üzere toplam 18 olduğu bildirildi.

Deprem sonrasında ikisi 4 büyüklüğünün üzerinde toplam 45 artçı yaşandığı aktarıldı.

Bingöl'ün Karlıova ilçesi, saat 17.24'te 5.7 şiddetindeki deprem ile sallandı. AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler verilerine göre, Karlıova'da 5.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi, depremin büyüklüğünü 5.8 olarak açıklarken derinliğini 5.0 km olarak duyurdu. Bingöl'ün Karlıova ilçesinde meydana gelen bu deprem, çevre iller olan Erzincan, Erzurum, Diyarbakırve Muş'tan da hissedildi. Öyle ki, bölge halkı büyük bir korku yaşayarak sokaklara döküldü.

Depremin ardından ilk açıklamalar ise devlet yetkilileri tarafından geldi. Edinilen son dakika bilgisine göre, Bingöl Valiliği, deprem bölgesinde 1'i güvenlik korucusu 7 kişinin göçük altından kurtarıldığını açıkladı. Bingöl Valisi Kadir Ekinci, depreme ilişkin yaptığı açıklamada, göçük altında kalan 1'i güvenlik korucusunun 3 kişinin kurtarılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Valilik'ten yapılan açıklamada ayrıca, göçük altından kurtarılan vatandaşların sağlık durumlarında ciddi bir durum olmadığı ve hastaneye sevk edildikleri bildirildi.

1 GÜVENLİK KORUCUSU ŞEHİT DÜŞTÜ

Bingöl Valiliğinden, merkez üssü Karlıova ilçesi olan 5,7 büyüklüğündeki depremde göçük altında kalan güvenlik korucusunun şehit olduğu bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Karlıova'nın Kaynarpınar köyünde göçük altında kalan güvenlik korucusunun kurtarılamadığı belirtildi.

Açıklamada, şehit güvenlik korucusuna Allah'tan rahmet, yakınlarına ve millete başsağlığı dilendi.

Bingöl Valiliği'nden depremle ilgili yapılan açıklamada ''Bugün saat 17.24'te merkez üssü Yedisu ile Karlıova arasında bulunan kaynarpınar Köyünde 5.7 şiddetinde deprem meydana geldi. Kaynarpınar köyünde karakola ait iki gözetleme kulesi çökmüş ve üç güvenlik korucumuz yaralandı. Tüm köy ve ilçelerimizde hasar tespit çalışmaları devam etmektedir'' denildi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI: YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Depremin ardından gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, '' Bingöl Karlıova'da meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili kurum ve kuruluşlarımız çalışmalarını titizlikle sürdürmektedirler. Süreci yakından takip ediyoruz'' dedi.

Öte yandan, psikososyal destek çalışmaları kapsamında Bingöl Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünden 16 personelin olay bölgesine sevk edildiği kaydedildi.
Editör: TE Bilişim