ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry L. Flake, 2021 ve 2023 yıllarında Uluslararası Cesur Kadınlar (IWOC) Ödülü’ne layık görülen Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ve Dr. Zakira Hekmat için resepsiyon verdi. Flake, “Bu akşam, iki harika kadını onurlandırmak için burada bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Ödüle layık görülen bu iki kişi, cesur kadın olmanın ne anlama geldiğine dair birer örnek teşkil ediyor” dedi. Hekmat, “Ödülü sadece kendim için değil mülteciler, sığınmacılar ve yerinden edilmiş kişilerin hakları için mücadele eden tüm kişiler adına alıyorum” derken, Güllü ise “Barış, adalet ve eşitliğin galip geleceği günlere inanıyorum ve bu ödülü bu umutla alıyorum” ifadelerini kullandı.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry L. Flake, dün Büyükelçilik konutunda 2021 ve 2023 yıllarında IWOC Ödülü’ne layık görülen Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ve Dr. Zakira Hekmat için bir resepsiyon verdi. Büyükelçilik’ten bugün yapılan açıklamaya göre, Büyükelçi Flake resepsiyonda şöyle konuştu:

“ABD Dışişleri Bakanlığı’nın, uluslararası cesur kadınları onurlandırmak üzere verilen ve Dışişleri Bakanı tarafından takdim edilen bir ödülü bulunmaktadır.  Bu ödül, toplumsal cinsiyet adaleti ve eşitliği için çoğu zaman kendi güvenliğini riske atma pahasına ve büyük bir özveri göstererek mücadele eden kadınları onurlandırmak için verilir. Bu akşam, iki harika kadını onurlandırmak için burada bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Ödüle layık görülen bu iki kişi, cesur kadın olmanın ne anlama geldiğine dair birer örnek teşkil ediyor.” 

HEKMAT: ÖDÜLÜ SADECE KENDİM İÇİN DEĞİL MÜLTECİLER, SIĞINMACILAR VE YERİNDEN EDİLMİŞ KİŞİLERİN HAKLARI İÇİN MÜCADELE EDEN TÜM KİŞİLER ADINA ALIYORUM

Türkiye'de yaşayan Afgan doktor Hekmat, ödülünü 8 Mart Kadınlar Günü’nde Beyaz Saray’da Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve ABD Başkanı Joe Biden’ın eşi Jill Biden ev sahipliğinde yapılan törenle almıştı. Hekmat konuşmasında, “Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü’nü sadece kendim için değil mülteciler, sığınmacılar ve yerinden edilmiş kişilerin hakları için mücadele eden tüm kişiler adına alıyorum. Beni aday gösteren ve bu ödülü kazanmama neden olan ABD Ankara Büyükelçiliği ve değerli çalışanlarına teşekkürlerimi iletmek istiyorum” ifadelerini kullandı. Afganistan’da karşılaştığı zorluklardan ve Türkiye’deki tüm mültecilerin ve kadınların haklarını savunmaya yönelik çalışmalarından söz eden Hekmat, sözlerini “Birlikte fark yaratabiliriz. Kendimiz ve gelecek nesiller için daha iyi bir dünya inşa etmemiz gerekiyor. Bunun için hep birlikte çalışmalıyız” diye sürdürdü.

2021 yılında ödüle layık görülen Güllü ise “Barış, adalet ve eşitliğin galip geleceği günlere inanıyorum ve bu ödülü bu umutla alıyorum” diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın her sene verdiği IWOC Ödülü, “dünyanın farklı yerlerinde barış, adalet, insan hakları, toplumsal cinsiyet adaleti ve eşitliğini ve kadınlar ve kız çocuklarının tüm çeşitliliğiyle güçlendirilmesini çoğu zaman kendi güvenliklerini tehlikeye atmak pahasına ve büyük bir özveri göstererek savunan ve olağanüstü cesaret, güç ve liderlik örneği sergileyen kadınlara” veriliyor. IWOC Ödülü 17 yıldır veriliyor.

 

Kaynak: anka